20 / 04 / 2024

Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisi tamamlandı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve’ye hizmet sunacak olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların tamamlandığını açıkladı.




Sakarya Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürü Rüstem Keleş, Pamukova ve Geyve’ye hizmet sunacak olan Geyve-Pamukova Atıksu Arıtma Tesisinde çalışmaların tamamlandığını açıkladı. Rüstem Keleş, “Alifuatpaşa’da 40 bin dönüm arazi üzerinde inşa ettiğimiz Geyve-Pamukova Arıtma Tesisimizi tamamladık. İnşallah önümüzdeki günlerde birçok tesisimizin açılışı ile birlikte güney bölgemize kazandırdığımız 25 milyonluk bu tesisin açılışını da gerçekleştireceğiz. Hemşerilerimize hayırlı olsun” diye konuştu.


Tesis Açılışa Hazır

SASKİ Genel Müdürü Rüstem Keleş, “Artık Geyve ve Pamukova ilçelerimizin tüm atıksularını en ileri düzeyde arıtacak teknoloji ve kapasiteye sahibiz. Bundan böyle şehrin güneyinden Sakarya Nehri’ne endüstriyel ve evsel atıklar karışmayacak. Bölgenin atıksuları, ileri teknoloji ile arıtma işleminden geçerek doğal ortama deşarj edilecek. Kanalizasyon hattımızda sona yaklaştık. Arıtma tesisimizin inşası şuanda tamamlanmış durumda. Tesise su alımı yapıldı, son testlerini gerçekleştiriyoruz. İnşallah önümüzdeki günlerde hep birlikte tesisimizin açılışını yaparak şehrimizin hizmetine sunacağız ” ifadelerini kullandı.


Şehrin Geleceğini Koruyoruz

Şehrin altyapı geleceğini garanti altına almak adına var olan su kaynaklarının korunmasının önemli olduğunu dile getiren Rüstem Keleş, “Şehrimizin birçok noktasında içmesuyu artıma tesisi inşa ediyoruz. Bunun yanında atıksu arıtma tesislerimizin de sayısını arttırıyoruz. Geyve ve Pamukova ilçelerinin atık sularını arıtacak olan tesisimiz hem SASKİ hem de Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından uzaktan algılama sistemi ile düzenli olarak kontrol edilecek. Geyve’de şuanda inşası devam eden 47 kilometre uzunluğundaki kanalizasyon şebekesi de Atıksu Artıma Tesisimize entegre olacak. Toplamda 25 milyonluk yatırımımız ile bölgedeki çevre kirliliğinin önüne geçeceğiz. Bölgenin atıksuları en ileri teknoloji ile arıtılarak ilçelerimizin doğal güzellikleri korunacak. Sakarya Nehri Karadeniz’e daha temiz ulaşacak” dedi.





Sakarya Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön