28 / 03 / 2024

Giresun-Batlama karayolunun yapımı TBMM'de!

Giresun-Batlama karayolunun yapımı TBMM'de!

Eskişehir-Alpu yolunun yapımına başlanmama nedeni TBMM gündemine taşındı. CHP'li Tığlı, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun-Batlama karayolunun ne zaman tamamlanacağına ilişkin soru önergesi hazırladı. Süllü, sorusunun Ulaştırma Ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Tığlı, ''Giresun - Batlama yolu Karayolları ağında yer alan, 11 mahalle ve 28 köyümüze, Çaldağ, Kulakkaya ve Bektaş gibi turizm merkezi niteliğindeki yaylalarımıza, maden ve kaynak suyu yataklarını barındıran bölgemize ulaşım sağlayan bir yoldur'' diye konuştu. 

''Giresun turizmine sağladığı ve sağlayacağı katkı yanında sektörlerinde önemli maden ve içme suyu fabrikaları bulunan, daha birçok yatırımcıya ev sahipliği yapabilecek potansiyele sahip bu bölgeye ulaşım Giresun ve ülkemiz ekonomisi açısından da büyük önem arz etmektedir'' diyen Tığlı,  ''AKP İktidarları ilk seçiminden bu güne kadar yapılan her seçimde 23.6 km uzunluğundaki bu yolun onarılması, genişletilmesi ve standardının yükseltilmesi konusunda müjdeler vermekte, AKP Milletvekilleri de seçim yaklaşırken bu yolda incelemeler ve tespitler yapmakta, yolun biran önce hizmete girmesi için sağa sola talimatlar vermektedir'' ifadelerini kullandı.

Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın soruları: 
1. Giresun - Batlama - Çaldağ - İnişdibi Karayolu’nun ihalesi ne zaman, kaç TL bedelle ve hangi firmaya verilmiştir? İhale sürecinden bu yana yaşanan gecikmede ki yasal engeller nelerdir?
2. Karayolunun bu güne kadar bitirilememe sebebi nedir?
3. Her ilde ulaşım yatırımları ve yaptığı yollarla övünen iktidarın Ulaştırma Bakanı olarak bitirilemeyen 20 kilometrelik yolun her seçim döneminde bir seçim vaadi olarak gündeme yeniden gelmesinden rahatsızlık duymuyor musunuz?
4. Yalnızca bu yolun onarımının tamamlanmaması sebebiyle ilimiz ve bölgemizdeki ticari ve turizm açısından yaşanan kaybı biliyor musunuz?
5. Türkiye’de Giresun - Batlama yolundan başka Karayolları ağında olup bu kadar süre zarfında tamamlanmamış bu uzunlukta başka bir yol mevcut mudur?
 


Geri Dön