19 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Giresun Dereli'de yeni konutlar Eylül'de teslim edilecek!

Giresun'da geçtiğimiz sene 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanak sebebiyle sel ve heyelanlar yaşandı. Sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçesinde; afetzedeler için hazırlanan projede TOKİ tarafından yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin inşası da büyük ölçüde bitirildi.



Giresun'da geçtiğimiz sene 22 Ağustos tarihinde etkili olan sağanak sebebiyle sel ve heyelanlar yaşandı. Hürriyet Gazetesi'nde yer alan habere göre; özellikle Dereli'de; dereler taştı, cadde ve sokaklar adete nehir oldu, park edilmiş araçlar bile sele kapıldı ve sürüklendi.

5'i asker 11 kişinin yaşamını yitirdiği, 4 kişinin kaybolduğu sel felaketinde; 19 bina yıkıldı, 361 bina hasar aldı, altyapı ve üstyapı ile elektrik, su ve telefon hatları da zarar gördü. 

KONUTLAR YÜKSELDİ 

Sel afetinden en çok etkilenen Dereli ilçe merkezi, kaplanan çamur, taş ve topraktan ekiplerin çalışmaları sayesinde temizlendi. Altyapının yanı sıra hasar gören binaların da yıkımı iş makineleriyle yapıldı. Selin izleri silinip, yaraların hızlı bir şekilde sarıldığı ilçede esnaf, iş yerlerini açarken, hayatta normale dönmüş durumda.

Giresun Dereli de yeni konutlar Eylül de teslim edilecek!

Selden en çok etkilenen ve devlet-vatandaş iş birliğiyle yaraların sarıldığı Dereli ilçesinde; afetzedeler için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan projeyle  TOKİ  tarafından yapılan 216 konut ve 72 iş yerinin inşası da büyük ölçüde bitirildi. İlçede şehir silüetiyle uyumlu, modern mimarinin yöresel mimariyle bir araya geleceği yeni evler; yatay ve az katlı yapılıp, bölge sakinlerine güvenli yeni yaşam alanı sağlayacak. Hak sahiplerinin konutlarına Eylül'de kavuşması planlanıyor.

'YENİ DERELİ' 

Dereli'de ayrıca ticari iş yerleri, kamu binaları, regülasyon ile gezinti alanlarından meydana gelen ‘Yeni Dereli’nin de şekillendiği proje de büyük oranda sona gelindi. 

Proje kapsamında afetzedeler için Sütlüce Mahallesi'nde hayata geçirilen 142 konut bitirildi. İlçe merkezinde yapılan 82 dükkan ve 71 evin inşasında ise  sona gelinmek üzere. İlçeye bağlı köylerde konutları hasar gören vatandaşlar için de alt kısmı ahırlı köy evleri inşa ediliyor. 

Sel felaketinde yaşanan kayıpların hüznünün yaşandığı Dereli'de halk, aradan geçen 1 senelik süredeki değişimden memnun olduklarını belirtti.

Bozkurt’ta acil yıkım kararı verilen binalar yıkılıyor!

Sel sonrası 3 şehirde 970 konut yıkılacak!


Geri Dön