29 / 03 / 2024

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos tarihinde yaşanan selde zarar gören ve riskli olduğu değerlendirilen yapıların yıkımı tamamlandı.



Giresun Dereli'de 22 Ağustos tarihinde yaşanan selde zarar gören ve riskli olduğu değerlendirilen binaların yıkımı tamamlandı.

Giresun Valisi Enver Ünlü, gazetecilere yaptığı açıklamada, 22 Ağustos tarihinde Giresun ve yöresinde yaşanan sel felaketinde kaybolan 4 kişiyi arama çalışmalarının sürdüğünü belirtti.

Giresun Dereli de yıkım çalışmaları tamamlandı!

Çalışmaların son aşamaya kadar süreceğini belirten Ünlü, bütün ihtimallerin değerlendirildiğini aktardı.

Ünlü, Harşit Çayı'nda, jandarma görevlilerinin şehit olduğu bölgedeki köprü yapım çalışmalarına hızla başlandığını da ifade ederek bu sene sonuna kadar yeni köprünün faaliyete geçirileceğini bildirdi.

Dereli ilçesinde yıkım faaliyetlerinin tamamlandığını dile getiren Ünlü, "İhaleleri  TOKİ  tarafından yapıldı. Çok hızlı bir şekilde göreceksiniz yeni binaların yükseldiğini. Bir taraftan kamu binaları, bir taraftan da vatandaşlarımıza tahsis edeceğimiz konutlar ve iş yerleri yapılacak, yükselecek." diye konuştu.

Vali Ünlü, gelecek yıl haziran ayı gibi vatandaşların yeni iş yerlerine ve konutlarına kavuşacağını dile getirerek, şöyle konuştu:

"Bunu devletimiz Elazığ ve Malatya'da yaptı. Depremzedeler yerleşmeye başladı. Sayın Cumhurbaşkanımız, bakanlarımızın himayelerinde ve destekleriyle çok kısa sürede Dereli ve Doğankent'te yaraları saracağız. Vatandaşlarımızı daha güvenli, dere yataklarından uzak konutlara ve iş yerlerine yerleştirmiş olacağız."

 

Yeni Dereli'de konutlar 2021'in 6. ayında teslim edilecek!


Geri Dön