25 / 04 / 2024

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tam gaz!

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tam gaz!

Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selde büyük zarar gören Dereli'de yıkım çalışmaları hız kesmeden sürüyor...



Giresun'da 22 Ağustos tarihinde meydana gelen selde büyük zarar gören Dereli ilçesinde, bina yıkımları sürüyor.

Dereli Belediye Başkanı Zeki Şenlikoğlu, Anadolu Ajansı muhabirine, bölgede yaşanan sel felaketinin yol açtığı hasarın ortadan kaldırılması amacıyla yoğun çalışma yürütüldüğünü belirtti.

Riskli olduğu belirlenen, aralarında kamuya ait binaların da bulunduğu 120-130 civarında bina için yıkım kararı alındığını dile getiren Şenlikoğlu, devam eden yıkımların bu hafta tamamlanmasının hedeflendiğini söyledi.

Şenlikoğlu, yeni binalar ile iş yerlerinin yapımı için de sürecin işletildiğini söyleyerek, "Devletimizin tüm imkanları ilçemize aktarılmış durumda. Gerekli tüm tedbirler alındı ve hızlı bir şekilde hasarlar gideriliyor. Çok kısa zaman içerisinde de ilçemiz yeniden inşa edilecek. Dereli yeniden ayağa kalkacak." diye konuştu.

Belediye olarak zararların giderilmesi noktasında ilgili bakanlıklar ve kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını, ekiplerin sahada gece gündüz çalıştığını dile getiren Şenlikoğlu, şöyle konuştu:

"Vatandaşın bütün isteklerine cevap vermeye çalışıyoruz. Kent merkezi kadar yüksek kesimdeki mahallelerimizde de ciddi hasarlar mevcut. Buralarda devletimiz tarafından kuruma sağlanan desteklerle altyapı ve üst yapı çalışmaları gerçekleştiriyoruz. Çok kısa zamanda da planlamalarımız doğrultusunda bitirmeye çalışacağız."

 

TOKİ Giresun projesinin ihalesi yapıldı!


Geri Dön