20 / 04 / 2024

TOKİ Giresun projesinin ihalesi yapıldı!

TOKİ Giresun projesinin ihalesi yapıldı!

Giresun’da yaşanan sel felakati  sonrası Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından afetzedeler için Dereli’de inşa edilecek 142 konutun ihalesi gerçekleştirildi. 



Giresun’da yaşanan sel ve heyelanın ardından yaraları sarmak, afetin izlerini silmek amacıyla adım adan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), projeleri hazırlayarak inşa edilecek yeni konutların ihalelerini gerçekleştirmeye başladı. 

İlk olarak Giresun’un Dereli ilçesinde inşa edilecek 142 konutun ihalesi 11 Eylül 2020 Cuma günü yapıldı. İhale kapsamında ayrıca altyapı ve çevre düzenlemesi işleri de bulunuyor.

Yeni konutların inşasına hemen başlanarak afette evlerini kaybeden vatandaşlara sağlam ve güvenli evlerinin 7 ay içinde teslim edilmesi planlanıyor. 

Şehir silüetiyle uyumlu, modern mimarinin yöresel mimariyle bir arada olacağı yeni konutlar yatay ve az katlı tasarlanacak. 

Projede; zemin kat seviyesinde taş kaplamalar, ahşap görünümlü cephe kaplamaları olacak. Toplam 142 konutun olacağı projede farklı metrekarelerde 36 adet 3 oda 1 salon, 106 adet 2 oda 1 salon konut tipi bulunuyor. 

TOKİ uygun fiyatlı daire başvurusu nasıl yapılır?


Geri Dön