26 / 04 / 2024

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun Dereli'deki hasarlı yapıların yıkımı tamamlandı!

Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos’ta meydana gelen sel ve heyelandan ağır hasar gören ve kentsel dönüşüm kapsamındaki ilçe merkezindeki bütün binaların yıkımı yapıldı. Dereli'nin en kısa sürede inşasına başlanıp, önümüzdeki yıl Haziran ayında hak sahiplerine teslim edilmesi planlanıyor.



Giresun'un Dereli ilçesinde 22 Ağustos'ta meydana gelen sel ve heyelan felaketinin ardından ağır hasar gören bina ve iş yerlerinin yıkımlarının tamamlandığını açıklayan Dereli kaymakamı Murat Atıcı, "Selin yaralarını sarmaya devam ediyoruz. Karadeniz'in en güzel ilçesini en kısa sürede devletimizin desteği ile inşa edeceğiz" diye konuştu. 

Sabah'tan Özgür Özdemir'in haberine göre; Kaymakam Atıcı, ilk plan da geçici olarak yapılan 21 iş yeri esnaflara teslim edildiğini ifade ederek "Geri kalan 68 adet konteyner geçici dükkanların siparişi verilmiş olup önümüzdeki hafta esnaflarımıza teslim edeceğiz. Hasar gören konutlar ile ilgili olarak vatandaşlarımızın hane problemleri çözülüp taşıma işlemi yapıldı. Hak sahiplerine verilmek üzere 142 adet konutun ihalesi yapıldı, inşaat çalışmaları başladı.

Dereli ilçesi Akkaya Deresi yanındaki sokakta fırıncı esnafı Murat Angun(60)ise,Dereli ilçemizde böyle bir felaket yaşanmamıştı. Felaket sonrası devletimiz ilçemizde tüm imkanlarını burada seferber etti. Hasar gören iş yerleri ve binalar yıkılıp,yeniden inşaa etme çalışmaları hızlıca devam ediyor.Dereli ilçemiz eskisinden daha güzel olacağından şüphemiz yok.Allah devletimize zeval vermesin.Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere tüm devlet yetkililerine teşekkür ediyoruz.

Lokantacı Seyfettin Aydın(28) ise "Sel'de oluşan hasarlarımız en kısa sürede giderildi. Felaaketten sonra ilçemizin yok olduğunu düşünmüştüm.Devletimiz tarafından ilçemiz yeniden inşaa ediliyor.Esnafın ve vatandaşın sorunu kalmadı.Devletimiz en başından beri burada çalışmalarını sürdürüyor.Dereli ilçemiz eskisinden daha güzel hale getirilmesi için tüm çalışmalar sürüyor.Allah devletimizden razı olsun" açıklamasında bulundu.

Giresun Dereli'de yıkım çalışmaları tamamlandı!


Geri Dön