23 / 04 / 2024

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Giresun Dereli'deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Giresun Dereli ve Doğankent'te inşa edilen konutlar hakkında bilgi veren AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk inşaatların 14 Haziran 2021'de bitirilmesinin planlandığını belirtti. 



AK Parti Giresun Milletvekili Sabri Öztürk, Dereli ve Doğankent başta olmak üzere sel felaketinden etkilenen bölgelerde konut ve iş yerlerinin inşası için bilgi verdi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Öztürk, yaptığı yazılı açıklamada, Dereli ve Doğankent'in eskisinden çok daha güzel bir hale geleceğini belirtti. 

Konutların hızlı bir şekilde tamamlanarak vatandaşlara teslim edileceğini vurgulayan Öztürk, "Dereli, afetten en çok etkilenen bölgelerimizin başında geliyordu. Yapılacak yeni konut ve iş yeri projeleri ile Dereli'miz eskisinden çok daha güzel olacak, tabiri caizse Dereli'miz küllerinden yeniden doğacak" dedi. 

Öztürk, Dereli ilçe merkezinde planlanan 71 konut ve 82 dükkan içeren projenin inşaatının sürdüğünü aktararak, konutların ve iş yerlerinin 14 Haziran 2021'de bitirilmesinin planlanlandığının bilgisini de paylaştı. 

Sabri Öztürk, Doğankent ilçesi Merkez Mahallesi'nde 156 konut ve 70 dükkan projesinin inşaatının ise devam ettiğini söyleyerek, 24 Mayıs 2021 tarihinde inşaat çalışmalarının tamamlanacağını aktardı. 

Giresun Dereli deki iş yeri ve konut inşaatlarında son durum ne?

Diğer yandan Giresun şehir merkezi, Dereli, Doğankent ve Tirebolu ilçelerinde selden etkilenen köylülere 250 ahırlı köy evi inşaatı projelerinin de başladığı belirten Öztürk, "Evi afetten zarar gören köylülerimizden talepte bulunan ve uygun yer gösterenlerin arazilerine, köylülerimizin ihtiyacına göre planlanan aynı zamanda modern çizgiler de taşıyan, köy evi projelerinin yapımına başlanmıştır" şeklinde konuştu.

Milletvekili Öztürk, konut projelerinin yanında Dereli ve Doğankent ilçelerinde selden zarar gören kamu binalarının yerine çok daha modern ve kullanışlı hizmet binalarının yapılmasına yönelik çalışmaların da sürdüğünü aktardı. Giresun olarak çok büyük bir afet yaşadıklarını ve maalesef acı kayıpların da olduğunu ifade eden Öztürk, şunları söyledi

"Kaybettiğimiz canlarımızın aziz hatırasını kalbimizde taşımakla birlikte kısa sürede yaralarımızı sarmış olmanın ve eskisinden daha güzel yerleşimlere kavuşacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Yaşadığımız afetin ilk dakikalarından bugüne kadar ilgisini ve desteğini her an yanında hissettiğimiz Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, bahsettiğimiz konut ve iş yeri projelerinin hızlıca hayata geçmesini sağlayan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Murat Kurum'a, acılarımız sarılana kadar Giresun'umuza adeta kamp kuran Sayın Bakanlarımıza, bürokratlarımıza ve sivil toplum kuruluşlarımıza tüm Giresunlular olarak sonsuz şükranlarımızı sunuyoruz."

Giresun Dereli'de konut inşası için temel kazı çalışmaları başladı!


Geri Dön