27 / 04 / 2024

Giresun Eynesil'de yapılacak devlet hastanesi ihalesi mecliste!

Giresun Eynesil'de yapılacak devlet hastanesi ihalesi mecliste!

Giresun'un Eynesil ilçesine yapılacak devlet hastanesi ihalesine ve fesih işlemi meclis gündemine taşındı. CHPli Tığlı, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı, Giresun'un Eynesil ilçesine yapılacak devlet hastanesi ihalesine ve fesih işlemine ilişkin soru önergesi hazırladı. Tığlı, sorusunun Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP Giresun Milletvekili Necati Tığlı'nın soruları:
1- Eynesil 10 yatak+ASM+112 Entegre İlçe Hastanesi Yapım İşi sözleşme tarihi ve sözleşme bedeli ne kadardır? Hangi firma ile sözleşme imzalanmıştır?

2- İş bitim süresi nedir?

3- İş bitim süresi geçtiği için mi sözleşme fesih yoluna başvurulmuştur? Müteahhit firmanın sözleşme şartlarını yerine getirememe sebebi nedir?

4- Yapım işinin gerçekleşme oranı olarak belirtilen yüzde 57 nakdi mi fiziki gerçekleşme midir? Sözleşme bedelinin ne kadarına tekabül etmektedir?

5- Sözleşme şartlarını yerine getirilmediği için başlatılan fesih işlemi neden tamamlanamamıştır? Yüklenici firmaya fiyat farkı ve KDV hariç yapılan 3.280.652 TL ödeme karşılığına denk gelen inşaatın tamamlanması mı beklenmektedir?

6- İhalenin iptali ile oluşan kamu zararı ne kadardır?

7- İkmal ihalesinin ne kadar sürede yapılması ve inşaatın ne kadar sürede tamamlanarak hastanenin hizmete girmesi planlanmaktadır?


Geri Dön