11 / 05 / 2024

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun'da Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camisi'nin temeli atıldı! 

Giresun 'da inşa edilecek olan Müftüoğlu Camisi'nin temeli atıldı. Temel atma törenine İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katıldı. Cami, eski cami binasının yıkılmasıyla inşa edilecek.



Giresun Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii temel atma töreni İl Müftüsü Muhittin Oral ve Giresun halkı katılımıyla gerçekleşti. 

Giresun Gazetesi'nde yer alan habere göre; Giresun İl Müftüsü Muhittin Oral, Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’nin hayatın merkezinde konumlanması için yeniden inşa edileceğini açıkladı. İslam medeniyetinin kalbi olan camilerin, halkın dini vecibelerini Allah’ü Teâlâ’nın huzurunda en güzel şekilde yerine getirmesi için yapıldığını anlatan İl Müftüsü Oral, “Müftüoğlu Feyzullah Efendi Camii’ni, yardımsever halkımızın destekleriyle yeniden yapıyoruz. 23 Mayıs Perşembe günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek temel atma törenine tüm halkımızı davet ediyoruz” ifadelerini kullandı. 
 

CEMAAT KAPASİTESİ 2 BİN 200 KİŞİ
 

Cami inşaatı tamamlandığında Giresun’un cemaat kapasitesi en yüksek camilerinden biri olacağına vurgu yapan Müftü Oral “Cami kapalı alanında aynı anda yaklaşık bin 800, açık alanda ise yaklaşık 400 olmak üzere toplam 2 bin 200 kişi aynı anda ibadet edebilecek." dedi. 
 

ENGELLİ DOSTU CAMİ

 

Camide engelli vatandaşlar için avluya çıkış rampası ve 4 metre genişliğindeki avluya çıkış merpeni yer alacak. Bunların dışında 271 metrekare alanlı cami avlusu, Osmanlı tip mukarnaslı ikişer adet şerefe yer alacak. Caminin ana mekanı 437 metrekareden oluşacak. 

Osmanlı mimarisi ve Mimar Sinan’ın üslubunu yansıtan yapının kıble tarafının dört köşesinde küçük kubbeleri bulunan 18, 30 metre çaplı ana kubbe bulunacak. Mahfil katında ise pencereli 3 kubbe, giriş kısmı üstünde 3 kubbenin yer alması planlanıyor. Projede ayrıca 740 metre kare alanda 80 araç kapasiteli iki katlı otopark bulunacak. Bunlara ek olarak camide zemin katında sosyal donatı alanları, vakıf şubesi, yayınevi, aynı zamanda namaz kılınabilen şark köşeli toplantı ve sohbet alanı, bulunan camide engelliler için dahil olmak üzere erkek ve bayan tuvaleti, lavabo ve şadırvan bulunacak.

 

 


Geri Dön