17 / 04 / 2024

Global Grup, Melih Gökçek'le girdiği hukuk sürecini kazandı

Global Grup, Melih Gökçek'le girdiği hukuk sürecini kazandı

Global Grup Gayrimenkul A.Ş, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile girdiği hukuk sürecini kazandı



Gayrimenkul sektörünün önde gelen kuruluşu Global Grup Gayrimenkul A.Ş.'nin,  Ankara  Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek ile karşı karşıya kaldığı hukuki süreç, Global Grup A.Ş.'nin lehine sonuçlandı.

2000 yılından beri Ankara'da Gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren, çeşitli kentsel dönüşüm projeleri kapsamında verdiği aracılık hizmetleri ile Ankara'da gayrimenkul sektörüne damgasını vuran Global Grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in haksız ve tümüyle asılsız suçlamalarına maruz kaldığı sürecin sonucunda haklılığını bir kez daha adli merciler önünde ispat etti.

Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı, 2008 yılında; verdiği şikayet dilekçesi ile, Dikmen Vadisi, Güney Park, İmrahor ve Yeni Mamak kentsel dönüşüm projelerinde, Global Grup Gayrimenkul A.Ş.'nin, belediyenin adını kullanarak şahısları dolandırdığı iddiasıyla suç duyurusunda bulunmuştu. Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı ve Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Melih Gökçek'in iddialarına karşın, Cumhuriyet Başsavcılığı, 2008/86389 numaralı kararı uyarınca, dava açılmasına dahi gerek görmeyerek suç duyurusunu reddetmiştir. Ankara Büyükşehir Belediyesi Emlak İstimlak Daire Başkanlığı tarafından mahkeme nezdinde itiraza gönderilen iddia dosyası tekrar reddedilmiş olup, 30.01.2009 tarihli kovuşturmaya yer olmadığına dair kesinleşmiş kararı ile Global Grup Gayrimenkul A.Ş.'nin bir kez daha aklanmasıyla süreç sonuçlanmıştır.


Geri Dön