18 / 04 / 2024

Global, Karadağ'ın çoğunluk hisselerini aldı!

Global, Karadağ'ın çoğunluk hisselerini aldı!

Global Liman İşletmeleri (GLİ), Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığıyla Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca işletmesini kazandı...




Yolcu ve ticaret alanında Türkiye'nin üç önemli büyük limanına sahip tek liman operatörü Global Liman İşletmeleri (GLİ), Karadağ Ulaştırma ve Denizcilik İşletmeleri Bakanlığıyla Karadağ Liman İdaresi tarafından düzenlenen ihale sonucunda Karadağ'ın Bar şehrinde bulunan genel yük ve kargo terminalinin 30 yıl boyunca onarım, finansman, işletim ve bakım hakkını kazandığı ihalenin yüzde 62 oranındaki hissesini 8.071.700 Euro bedel karşılığında 30.12.2013 tarihi itibariyle devraldı.


GLİ CEO'su Saygın Narin "Bugüne kadar limancılıkta organik büyümeyi benimsedik.  Türkiye'de işlettiğimiz limanlarımızda verimlilik, sistem ve pazarlama süreçlerini yeniledik. Üç limanımızın birbiri arasındaki entegrasyonunu da tamamladık.  Bu süreçlerin ardından inorganik büyümeye odaklandık.  Yurtiçi ve yurtdışında  yeni limanları portföyümüze eklemek istiyoruz.  Bu strateji çerçevesinde Bar Limanı'nın %62 hissesinin alımını bugün tamamladık.  Aynı zamanda, bu özelleştirmeyle ilk kez bir Türk şirketi yurtdışındaki bir limanın çoğunluk hissesini aldı" şeklinde konuştu.


Dünya


Geri Dön