20 / 04 / 2024

Göcek koyları ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Göcek koyları ihalesine yürütmeyi durdurma kararı!

Muğla 2. İdare Mahkemesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın 29 yıllığına kiralamak üzere ihaleye çıkardığı dört koydan Bedri Rahmi (Taşyaka) ve Göbün koylarının ardından Küçük Sarsala Koyu'nun da ihalesinin yürütmesini durdurdu.




Muğla Büyükşehir Belediyesinin, Göcek koylarından Sarsala koyunda yapılacak tesisler için yürütülen ihalenin iptali amacıyla açtığı davada mahkeme, yürütmenin durdurulmasına hükmetti. Muğla Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, Dalaman ilçesi Kapıkargın Mahallesi Sarsala mevkisindeki koyda yapılacak tesislerin 29 yıllığına kiralanması için Dalaman Orman İşletme Müdürlüğünün ihale açtığı belirtildi. Bunun üzerine Büyükşehir Belediyesinin, ihalenin iptali amacıyla Muğla 2. İdare Mahkemesine başvurduğu bildirilen açııklamada, mahkemenin "yürütmeyi durdurma" kararı verdiği kaydedildi.


Açıklamada, şu görüşlere yer verildi: "Geçtiğimiz günlerde Muğla Büyükşehir Belediyesinin yaptığı başvuru ile Taşyaka mevkisinde ve dün açıklanan karar ile Göbün mevkisinde yapılacak tesislerin ihalesinin yürütmesi durdurulmuştu. İl Özel İdaresine tanınan hakların Muğla Büyükşehir Belediyesine geçtiği, Orman İşletme Müdürlüğünce ihaleye çıkılamayacağı gerekçesiyle iptal ve yürütmenin durdurulmasını istemiştik. Gündemde olan Akbük koyu için de iptal başvurusu yapıldı, karar beklenmektedir." 



Yeni Asır


Geri Dön