23 / 04 / 2024

Gökhan Gerçek: Kentsel dönüşümde kar edilmemeli!

Gökhan Gerçek: Kentsel dönüşümde kar edilmemeli!

Saadet Partisi Osmangazi Belediye Başkan adayı Gökhan Gerçek, kentsel dönüşümü başarılı hayata geçirmek için öncelikle imar planlarını tamamlamaları gerektiğine dikkat çekti. Gerçek, "Aile siteleri kuracağız." dedi.



Saadet Partisi Osmangazi Belediye Başkan adayı Gökhan Gerçek, daha diğer partilerin adayları belli olmadan başladığı seçim kampanyasını tüm hızıyla sürdürüyor. Osmangazi'de oldukça iddialı olduklarını ve seçimi kazanacaklarını ifade eden Gerçek, halkın özlediği 'Milli Görüş' belediyecilik anlayışını Osmangazi'de hayata geçireceklerini dile getirdi. 


"BU SEÇİMDE BARAJ YOK"... 

Yapılan sahte anketlerle bazı partilerin öndeymiş gibi gösterilerek halkın yanlış yönlendirildiğini savunan Gerçek, "Anketlerin nasıl yapıldığını, aktarmaları ve bazı partilerin var olduğu halde nasıl yok gösterildiğini, toplumun nasıl yanlış yönlendirildiğini gördük. Biz anketi halkın içinde yapıyoruz. Şu anda Osmangazi'yi kazanma şansı en yüksek parti biziz. Halk arasında dolaşırsanız MHP'lisinin CHP'lisinin AKP'lisinin dahi Mustafa Dündar ilan edildikten sonra bize açık destekleri var. 

Kendimizi çok şanslı görüyoruz. 

Bursa'da yapılan yerel dürüst anketlerde de yüzde 17'lerden başladık ve şu anda AK Parti ile kafa kafayayız. Osmangazi'de AKP karşısında bütün partiler bizde toplanmış vaziyette. Bunu görüyoruz. Kazanma şansımız çok yüksek. Çalışmalarımıza 4.5 ay önce başladık. Hep halkın arasmdayız. 

SP'liler dışındaki insanlarla da mükemmel ilişkiler kuruyoruz. 

Halkla istişareye önem veriyoruz. 

Ayrıca, vatandaşlardan şu ayrıntıya dikkat etmelerini istiyorum. Bu seçimde baraj yok. Siz belediye başkanı seçeceksiniz. 1 oy farkla bile olsa fazla oy olan başkan seçilecek. 

Vatandaşlar bunu dikkate alarak oy kullansın" diye konuştu. 


"OSMANGAZİ HEP GEÇİŞTİRİLMİŞ"... 

Osmangazi'de büyük eksiklikler olduğuna dikkat çeken Gerçek, 25 yılı aşkın süredir Bursa'da ve Osmangazi ilçesinde imar planları yapılmadığını kaydetti. Gerçek, şimdiye kadar imar planlarının sadece şahsa yönelik çalışmalar olduğunu ve bir takım hatırı sayılı Göreve geldiklerinde yönetim anlayışlarının çok şeffaf olacağının altını çizen Gerçek, "Yapacağımız ihaleler internetten izlenecek. 

Yandaşları, onu, bunu değil, işin ehillerini ihaleye çağırarak iş yaptıracağız. İmar planlarını yapmak bizim en ?* SAADET V PARTİSİ ^ saadet.org.tr önemli projemiz olacaktır. 

Yıllardır bu konuda taşın altına kimse elini koymamış ama biz başaracağız. Her mahalle için sağlık ocaklarını, okulları, itfaiye ve polis noktalarını, pazaryerlerini, parkbahçeleri planlayarak yolları genişletip zemin etüdlerine göre de kat yüksekliği belirleyerek Osmangazi'nin önünü açacağız" dedi. 

kişilere yapıldığını öne sürerek, Osmangazi'nin son döneminde 4 bin civarında plan değişikliğinin bir takım yerlerin, bazı kişilerin yerlerinin imara açıldığının ve bazı yerlerin katsayılarının artırılarak şahsa yönelik çalışmalar yapıldığını bir göstergesi olduğunu söyledi. 

Adaletin Osmangazi'de herkesin yaşadığı yerde imar planı yapmakla sağlanacağını vurgulayan Gerçek, "Birçok yollarımızda asfalt yok ya da asfaltlar bozuk. Çıkmaz sokaklar var. 

Biz gelir gelmez asfaltlama çalışmaları ve çıkmaz sokakları açma çalışmaları yapacağız. Dikine ve yatay yollar açacağız. Nereden olacağını uzmanlarla konuşacağız. 

Örneğin Uludağ eteklerinin altına ve ovaya bir çevre yolu yapacağız. Bu yollar imar taşmaması için sınırlanan bant yol olacak. Bu yolları birbirine bağlayan dikey yollar yapacağız. 

Osmangazi şimdiye kadar hep geçiştirilmiş. Bir takım rant ve çıkar kavgalarına alet edilmiş. Biz göreve gelince buna son vereceğiz" dedi. 


"KENTSEL DÖNÜŞÜMDE KÂR EDİLMEMELİ"... 

Kentsel dönüşümü başarılı hayata geçirmek için öncelikle imar planlarını tamamlamaları gerektiğine dikkat çeken Gerçek, dikey değil yatay yapılaşmadan yana olduklarını vurguladı. Kentsel dönüşümü vatandaşlara danışarak yapacaklarını ifade eden Gerçek, "Aile siteleri kuracağız. Vatandaşlar birlikte oturmak istediği insanlarla aynı sitede oturacak. Şu anda yapılan kentsel dönüşüm, her adımında vatandaşa yüklenilen, borçlandırılan, vatandaşa sorulmadan, bilgilendirilmeden orta atılmış bir kavramdır. İnsanlar tedirgin durumda. İnsanlar kentsel ava daire sahibi yapacağız' Kentsel dönüşüm yapılırken şu anda TOKİ'ye ya da bir takım müteahhitlere peşkeş çekildiğini öne süren Gerçek, işin Bursa'da yapılmasına rağmen, işçilerin ve malzemelerin dahi dışarıdan sağlandığını, bu nedenle Bursa'nın kalkınmadığını söyledi. 

Gerçek, kentsel dönüşüm projelerini hazırladıktan sonra vatandaşa kendisi yapmasını teklif edeceklerini eğer yapamazsa, zemin etüdlerine göre kat yüksekliği vererek müteahhitlerin dönüşüm yapılacak diye evine tadilat yapamıyor. Ama bilmiyor ki, 10, 20, 30, 40 yıl sonra olacak. Biz kentsel dönüşüm yaparken de vatandaşa soracağız. Kentsel dönüşümde kâr edilmemesi lazım. 

yapmasını sağlayacaklarını belirtti. Böylece hem vatandaşın hem de müteahhidin kazanacağına dikkat çeken Gerçek, "Kentsel dönüşümü hızlı bir şekilde yapacağız. Kentsel dönüşümde Osmangazi için en aciliyet gerektiren yer demiryolu altıdır. Biz vatandaşın evini yıkmadan ona imar vererek, gücü yetmeyenlere de yerel müteahhitlerle birlikte yapmasını istiyoruz. 

Büyükşehir Belediye Başkan Adayımız Selim Sait TerzioğVatandaşın önünü açmak lazım. Biz sosyal devlet olmak zorundayız. 

Her noktada vatandaşa yüklenilmemeli. Rahmetli Genel Başkanımız Necmettin Erbakan'm başbakan olduğu dönemde lu'nun da açıkladığı gibi biz vatandaşı 50 bin liraya daire sahibi yaparız. Osmangazi Belediyesinin şu anda ilan ettiği yerlerden Soğanlı'da başlamasını doğru buluyoruz. Bunu devam ettirebiliriz, sorun olmaz ama rant gördüğümüz yerde de müsaade etmeyiz. Biz önce imar planını yapacağız herkes hakkını bilir, satış olacaksa da ondan sonra olur. 

İmar planı yapılmadan yer toplanırsa burada büyük bir rant ve hırsızlık vardır" şeklinde konuştu. 

uyguladığı havuz sistemini belediyelerde de hayata geçirerek, maddi imkânları lüzumsuz işler için değil, gerekli işler ve temel ihtiyaçlarımız için kullanacağız" diye konuştu. 


Olay Bursa


Geri Dön