29 / 03 / 2024

Gökpınar Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Gökpınar Gölü ziyaretçi akınına uğruyor!

Sivas'ın Gürün ilçesindeki Gökpınar Gölü, turkuaz mavisi görünümü ve doğasıyla göz kamaştırıyor Sivas kent merkezine 147, Gürün ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıktaki Gökpınar Gölü, adeta "doğal akvaryum"u andırıyor.



Dipten kaynaklarla beslenen ve derinliği 15 metreyi bulan göl, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor. Su altı sporlarıyla uğraşanlar tarafından dalış için tercih edilen gölde, zaman zaman dalış eğitimleri de veriliyor. Gölün kıyısında ve çevresinde turistik tesislerin vanı sıra dinlenJ me ve mesire alanları bulunuyor. Gürün Kaymakamı Fatih Özdemir, "Gökpınar Doğa Parkı'nda yaz sezonunda bazı çalışmalar yapacağız. Göl kenarına 10 kerpiç ev yapmayı planlıyoruz. Restoranımızı ve diğer tesislerimizi daha aktif hale getireceğiz. Bütün vatandaşlarımızı cennetten bir köşe olan Gökpınar Gölü'ne bekliyoruz" dedi. 



Nami Çiftçi ise Gökpınar 'ın eşsiz bir görünüme sahip olduğunu belirterek, bu sayede Gürün'ün turizm ilçesi olduğunu dile getirdi. İlçeye gelen vatandaşların Gökpınar Gölıi'nü görmeden Güriin'den ayrılmadıklarını belirten Çiftçi, Mayıs ayından itibaren göl kenarındaki tesislerin hizmete açılacağını kaydetti. Doğa tutkunlarını Gökpınar'a beklediklerini ifade eden Çiftçi, "Herkesin burayı görmesini arzu ediyoruz. Gören gözler burayı unutmuyor. Biz her gözün burayı görüp unutmamasını arzu ediyoruz" diye konuştu.


Yeni Mesaj


Geri Dön