26 / 04 / 2024

Gölcük Adalet Sarayı’nın inşaatında sona gelindi!

Gölcük Adalet Sarayı’nın inşaatında sona gelindi!

Sanayi Çarşısı bölgesinde yapılan, ilçemizin merkezinin gelişmesine ve genişlemesine büyük katkı sağlayacağı düşünülen adliye sarayı projesinin kaba inşaatı tamamlandı.



Sanayi Çarşısı bölgesinde yapılan, ilçemizin merkezinin gelişmesine ve genişlemesine büyük katkı sağlayacağı düşünülen adliye sarayı projesinin kaba inşaatı tamamlandı


 İlçemizin merkezinin gelişmesine ve genişlemesine büyük ölçüde katkı sağlayacağı düşünülen ve şu anda Sanayi Çarşısı bölgesinde yapılan adliye sarayı projesinde inşaatın kabası tamamlandı. Öncelikle ilçemizde gerçekleştirilmesi beklenen Kentsel Dönüşüm Projesi’nin öncesinde yapımı gerçekleştirilen adliye sarayı projesinin Gölcük’e ve Sanayi Bölgesi’ne ayrı bir değer katması bekleniyor. Öncelikle eski cezaevinin bulunduğu bölgeye yapılan adliye sarayının bölgeye büyük oranda katkı sağlaması bekleniyor. Çünkü Gölcük ilçe merkezi çok sayıda nüfusu içerisinde barındırıyor ve bu durum dar alanda büyük ölçüde sıkıntılara yol açıyor ve bu doğrultuda ilçe merkezinin geniş bir alana yayılması gerekiyor. Bu çalışmayla ilgili ilk adım adliye sarayı projesi ile atılmış oldu.


  ADLİYE YENİ YAPILAN BİNAYA TAŞINACAK


 Bina inşaatının kabası şu anda tamamlanmış durumda. Toplam 4 katlı olan ve kaba inşaatı şu anda tamamlanan binanın yılsonuna kadar tamamlanması bekleniyor. Binanın yapımının tamamlanması ile birlikte içerisindeki çalışmalara başlanacak. Yine bu doğrultuda önümüzdeki yıl Gölcük Kaymakamlığı binasında hizmet vermekte olan adliye, yeni yapılan binaya taşınacak.


 HALKI TARAFINDAN MERAKLA BEKLENİYOR


 Adliyenin yeni binaya taşınmasıyla birlikte kaymakamlık binasının hizmet bölümünde ciddi anlamda bir çalışma alanı oluşacak. Böylelik kaymakamlık binasındaki boş alan birimde farklı bir şekilde değerlendirilebilecek. Yapılan adliye sarayının tamamlanması ile birlikte binanın Kocaeli’deki ilk ve en güzel adliye sarayı olması bekleniyor. Bu projenin tamamlanması tüm Gölcük halkı tarafından merakla bekleniyor.


Gölcük Postası


Geri Dön