23 / 04 / 2024

Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihale yapılacak!

Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihale yapılacak!

Doğal güzelliğiyle dikkat çeken Bolu'nun sembollerinden olan Gölcük Milli Parkı'nda yeni dönem için ihaleye çıkıldı.



Bolu'nun sembollerinden olan Gölcük Milli Parkında yeni dönem için ihaleye çıkıldı. Hürriyet Gazetesi'nden Aysel Alp'in haberine göre, konaklamaya açılacak olan milli parkta, dağ köşkü ile 25 adet bungolav yapımı Göl Gazinosuyla birlikte özel işletmeye verilecek. Bolu Belediyesi Başkanı Alaaddin Yılmaz, "Gölcük'te mangal da piknik de yapılamayacak. Araç girişine de gerek olmayacak. Teleferikle çıkılabilecek. Yamaç kızağı yapılacak" dedi.


Bolu Belediyesi, Gölcük Milli Parkı'nda 49 yıllığına Orman ve Su İşleri Bakanlığı'nın kiracısı konumunda. Belediye kalan 22 yıllık süresini özel bir işletmeye devretmek için ihaleye çıktı. İhale ilanında "Gölcük Tabiat Parkında sınırlı ayni hak tesisi hakkıyla dağ köşkü-bungolovlar ve Gölcük Göl Gazinosu 22 yıl süreyle kiraya verilecektir" denildi.


İhale 19 Aralık'ta

31 Aralık 2040 tarihine kadar dağ köşkü, 25 adet bungolov ile Gölcük Göl Gazinosu kiraya verilecek. İhale 19 Aralık Salı günü saat 14.30'da gerçekleştirilecek. 

 

Dağ köşkü ve bungolovlar için 16 aylık inşaat süresi tamamlandıktan sonra aylık kira bedeli ilk 5 yıl için 10 bin lira artı hasılattan yüzde 1 pay olacak. 5 yıldan sonra ise cirodan yüzde 1 pay olacak ve bu pay 20 bin liranın altında olamayacak. İhalede istekliler bu 20 bin lira üzerinden yarışacak. 

 


Geri Dön