29 / 03 / 2024

Gölcük Terminali ne zaman yenilenecek?

Gölcük Terminali ne zaman yenilenecek?

Modern ve marka kent yapılma çabası içinde bulunulan Gölcük'ün otobüs terminali birçok kesimin tepkisini çekiyor. Otobüs terminali yapımı konusunda Gölcüklüler, kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor.



Modern ve marka kent yapılma çabası içinde bulunulan Gölcük'ün otobüs terminali birçok kesimin tepkisini çekiyor. Otobüs terminali yapımı konusunda Gölcüklüler, kentsel dönüşümün başlamasını bekliyor İlçemiz Gölcük'te şehirlerarası otobüs terminali, 17 Ağustos Gölcük Depremi öncesinde D-130 Karayolu üzeri Atatürk bulvarında, şu an Gölcük Belediyesi'nin olduğu alanda bulunmaktaydı. 2000'li yılların başında yeni yerine, şu anki sanayi sitesinin yanındaki alana yapılmıştı. Gölcük'te birçok yerel seçim döneminde yenisinin yapılması yönünde vaat konusu olan Gölcük Otobüs Terminali için şu ana kadar herhangi bir değişim söz konusu olmadı. Aksine, terminal ilk yapıldığı günden bu yana herhangi bir değişime uğramadı. 


SOĞUK HAVADA BEKLEYECEK BİR YER YOK 

Gölcük Otobüs Terminali hakkında bu zamana kadar birçok şikayet yapıldı. Vatandaşların karşılaştığı sıkıntılardan biri, otobüs firmalarının yazıhanelerinin küçük oluşu ve iç kısımda otobüsleri bekleyecek bir yerin olmaması. Özellikle yağmurlu havalarda, yazıhanelerde en fazla 10 kişi kalabiliyor. 

Geride kalan kişiler de mecburen soğuk ve yağışa maruz kalıyor. Terminal hakkında bir diğer şikayet ise tuvalet konusu. Vatandaşlar, tuvaleti kullanmak bile istemediklerini ifade ederken abdest almak isteyenler için bir şadırvanın da olmadığını belirtiyor. Terminal esnafı, "Yaşlılar, abdest almakta sıkıntı çekiyor. Vatandaşlar, tuvaleti kullanmak bile istemiyor" diyerek tepkilerini dile getirdi. 


GÜVENLİK EKSİKLİĞİ BULUNUYOR 


Her gece saat 02.00'a kadar açık olan Gölcük Otobüs Terminali'nde güvenlik konusu da önemli bir sorun olarak göze çarpıyor. Belli bir saatten sonra kadın yolcuların burada beklemekten korktuğunu ifade eden esnaflar, "Burada kadınlar beklemek istemiyor. Edilen küfürlerden rahatsız oluyorlar. Bu da bir güvenlik eksikliği" dedi. Bir diğer sorun da bagaj taşıyacak arabaların olmaması. Yükü fazla olan kişiler, bavullarını bir kenara koymakta sıkıntı yaşıyor. Kaldırımlarda, engelli araçların çıkmasına imkan sağlayacak rampalar da bulunmuyor. Yolcuların otobüs bekleyebilecekleri bir kafenin de olmadığını söyleyen esnaflar, bunun da bir eksiklik olduğunu dile getirdi. Son olarak danışmanın da olmadığı Gölcük Otobüs Terminali, bunca eksiğine rağmen henüz bir değişime uğramadı. 


Gölcük Postası


Geri Dön