20 / 04 / 2024

Gölcük'te kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Gölcük'te kentsel dönüşüm ne zaman başlayacak?

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Denizevler ve Sanayi sitesi ile ilgili kentsel dönüşüm çalışmasıyla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı ile bu ay Gölcük’te son imzaları atacaklarını söyledi..



Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Gölcük Belediyesi’nin düzenlediği ve sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri, muhtarların katılımı ile Koordinasyon toplantısına katıldı. Aşiyan tesislerinde yapılan toplantıya Bakan Işık dışında Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, vali yardımcıları, İl Müdürleri, AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AK Parti Milletvekili adayları Yalçın Coştur ve Yahya Coşkun, AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp katıldı. İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, Körfez programı nedeniyle toplantı başlamadan ayrıldı.


 


EN BÜYÜK İHTİYAÇ KENTSEL DÖNÜŞÜM

Toplantının açılış konuşmasını yapan Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, 1999 depreminin ardından Gölcük’ün yeniden yapılanmaya başladığını belirterek, Bakan Fikri Işık’ın bu süreçte her zaman yanlarında olduklarını kaydetti. Gölcük’te hayati sorunlarının kalmadığını belirten Ellibeş, “Elbette her şey bitmedi. Yeni talepler ve yeni hizmetler ortaya çıkıyor. Bundan sonra içinde ihtiyaç ve taleplerimiz olacaktır. Bu noktada bakanımızın yanımızda olacağına inanıyorum. Gölcük’ün yeniden dirilişi olacak Kentsel Dönüşüm’ün başlamasını istiyoruz” dedi.


 


GÖLCÜK BÜYÜK ACI YAŞADI

Denizevler ve Çarşı Merkezi ile ilgili kentsel dönüşüm ile ilgili çalışmalar tamamlandığını belirten Işık, “Bakanlar kurulunda imza. Bakanımız müjdeyi verdi. Çevre ve Şehircilik Bakanımızın katılımı ile Gölcük’te protokol yaparak son imzayı koymuş olacağız” dedi. 1999 Depreminde devletin 3 gün boyunca devletin girmediği günlerden geçtiklerini belirten Bakan Fikri Işık, “Asayişin eli sopalı gençler tarafından alındığını gördük. Acıları hep beraber yaşadık. Biz kadir bilen bir toplumuz. Biz elimizden geldiğince dünyanın her yerine yardım ettik. 1999 depreminin ardından tüm dünya bizim yardımımıza geldi. Ama o dönemin başbakanı gelen yardımları emekli ve memurların maaşlarını ödemek için kullandıklarını söyledi” dedi.


 


ECEVİT’İN DURUMUNU HİÇ UNUTMUYORUM

Siyasi hayatında unutmadığı en büyük fotoğrafın Ecevit’in Clinton’dan borç para isterken önünde durduğu şekil olduğunu belirten Işık, “Allah bir daha bir başbakanımızı kimseden borç para istemez zorunda bırakmasın. 1 milyar dolar için yıllarca IMF’nin kapısında esas duruşta dururduk. Bu yıl içinde biz 4,5 milyar dolar dış ülkelere yardım etmişiz. Bu ülke her zaman kendi ayakları üzerinde duracak. Bakanlık ve hükümet olarak yerli üretime önem veriyoruz. Yenilikçi üretime çok ciddi ağırlık veriyoruz. Artık Türkiye teknolojiyi tüketen değil üreten bir ülke olmasını istiyoruz” dedi.


 


TÜRKİYE İSTERSE HER ŞEYİ YAPAR


Yüzde yüz kendi üretimimiz olan rüzgar tribünün rüzgar güllerinin denemesine başladıklarını belirten Işık, “Türkiye isterse her şeyi yapar. 14 yılda Türkiye’nin en önemli kazanımı özgüvendir. Dünyada ilk üç katlı tüneli biz yapıyoruz. Alt ve üst kat lastik tekerlekli araçlar içir, orta kat ise raylı sistem için olacak. İnşaatı yakında başlayacak. Artık kimse Türkiye bunu yapamaz diyemiyor. Bu özgüven ile teknolojide güçlü bir oyuncu olarak devam ediyoruz. Özel sektör dahi kendi AR-GE’sini yapmaya başladı. artık bilgi satmaya başladık. Hedefimiz bilgi ihracatını da yapmaktır” dedi.


 


ASGARİ ÜCRET TEKNOLOJİ İLE ARTAR

Muhalefetin asgari ücret ile ilgili vaatlerine değinen Işık, “Teknoloji düzeyinizi yükseltmeden asgari ücretinizi yükseltemezsiniz. Teknolojiyi ilerletmeden asgari ücretti yükselteceğim diyenlere inanmayın. Ekonomi yasalarla değil, teknolojiyi ilerletmezseniz, katma değeri yüksek ürünler üretmezseniz asgari ücreti yükseltemezsiniz. Eğer ekonomi yasa ile yapılsaydı bugün enflasyon diye bir şey olmazdı. Son 12 yılda orta sınıf dediğimiz oranı yüzde 22’den yüzde 44’e çıktı. Gölcük ile ilgili biz elimizden gelen gayreti gösterdik. Gölcük’ün hangi çileleri çektiğini ben iyi bilirim” dedi.


 


KARAYOLLARI ONAYLADI

Gölcük’te çok hızlı bir şekilde alt ve üst yapı çalışmalarını yaptıklarını belirten Işık, “Doğalgaz hizmeti sanki hep varmış gibi insanlarımız alıştı. Alt yapıya 50 sene dokunmazsak gider. Önümüzdeki süreçte Gölcük için önemli çalışmalarımız var. Körfez geçiş köprüsü tamamlandığında Gölcük’ün içindeki trafik azalacak. Güney Otoyolumuz 2016 yılının başında başlayacak. Otoyolu yap-işlet-devret modeli ile yapılacak. Bölgedeki transit geçişleri şehir içinden alacak. Amiral Sağlam Caddesi’nde battı çıktı Karayollarından onaylandı. Büyükşehir ve Gölcük Belediyesi yakında başlayacak. Işıklarda da dalçık olacak. Bu sene bunları yapacağız” dedi.


 


YEŞİL SANAYİ SİTESİNE GEÇİŞ GÖLCÜK’TE

Yazlık mevkiinde iki adet üst geçitlerin bu ay içinde ihalesinin yapılacağını belirten Işık, “Denizevler ve sanayideki kentsel dönüşüm çalışmalarındaki gelişmeler son noktaya geldi. Çevre ve Şehircilik bakanımız bu ay Gölcük’e gelerek bu sürecin son imzasını verecek. Küçük sanayi ile ilgili taşınma süreci devam ediyor. Küçük sanayi sitesi anlayışından yeşil sanayi sitesi anlayışına geçeceğiz. İlk örneği de Gölcük’te olacak. Adalet sarayımız Gölcük’te yılsonunda bitirilecek. Gençlik merkezi inşaatımız bitti. Öğrenci yurdumuz yüzde 50 noktasına geldi ve yılsonunda bitirilecek” dedi.


 


GÖLCÜK EĞİTİM ÜSSÜ OLACAK

Gölcük’teki eğitim hizmetlerine değinen Işık, “Gölcük’te 15 yeni okul yaptık. 340 derslik yapıldı. Yeni okullar yapmaya da devam edeceğiz. Önümüzdeki iki yıl içinde ikili eğitim yapan iki okulumuzu da bitireceğiz. İkili eğitim bitecek ve 30’un altında sınıf mevcutlarına geçiş olacak. Gölcük eğitim üssü olacak. Alt yapımız hazır. Bilişim Vadisinde 70 bin insana ihtiyacımız var. Bunları Gölcük’te yetiştireceğiz. O yüzden Fen Lisesi yaptık. Gölcük ve Büyükşehir Belediyesi’nin yapacağı çalışmalara girmedim” dedi.


 


EN DOĞRU TERCİHİ YAPACAKSINIZ

Yapılan hizmetlerin kaynağının nereden bulunduğu sorusunu soran Işık, “Biz dertliyiz. Bu ülkenin gelecekte dünyanın sayılı ekonomilerinden biri olması için gece gündüz çalışıyoruz. Ülkenin refahını artırmak için de yatırım yapıyoruz. Eğitim, Sağlık ve ulaştırmaya büyük yatırım yapıyoruz. Bunların olması için istikrarın sürmesi gerekiyor. İstikrarın sürmemesi halinde Türkiye’nin 70’leri nasıl kaybettiğini, 80 darbesinin ardından yaşananları nasıl kaybettiğimizi hepiniz çok iyi biliyorsunuz. Sizden isteğimiz bu istikrarın sürmesi için doğru karar vermenizi istiyoruz. Türkiye’yi popülizm tuzağına çıkmaya çalışıyorlar. Bu çok tehlikeli bir ayındır. Eğer üretmeden geliri artırırsanız o zaman mevcut birimi yersiniz, ya borçlanırsınız ya da değerlerinizi satarsınız” dedi.,



Demokratik Kocaeli


Geri Dön