18 / 04 / 2024

Google 3. havalimanının adını açıkladı!

Google 3. havalimanının adını açıkladı!

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. 29 Ekim 2018’de ilk uçuşları başlayacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismini Google açıkladı. 



Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Cengiz Semercioğlu bugünkü köşe yazısında 3. havalimanının ismine yer verdi.  Cengiz Semercioğlu 3. havalimanının isminin Recep Tayyip Erdoğan olacağını iddia etti. Türkiye'nin gurur projesinin ismi Google Zaman Çizelgesinde Recep Tayyip Erdoğan olarak yazıyor. 

29 Ekim’de açılışı yapılacak havalimanında inşaat çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşme tamamlandı. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşıldığını dile getirerek şunları söylemişti;

"Projenin bitirilmesi için öngörülen sürede hiçbir sarkma yaşanmamaktadır. Yüklenici konsorsiyum onaylı iş programına uygun olarak yatırımını aksaksız sürdürmektedir. Sadece proje sahasındaki zemin güçlendirmeleri nedeniyle ilk etap yatırım tutarı öngörülenin bir miktar üzerine çıkmış ve bu durumun yarattığı ek finansman ihtiyacının, sözleşme koşullarına göre yüzde 25'i şirket ortaklarınca öz kaynak olarak karşılanmıştır. Bakiyesinin ise kredi finansmanı yoluyla karşılanması için İGA tarafından finans taraflarıyla görüşmelere başlanmıştır. Bu durum, projenin mali darboğazından değil, maliyet artışından kaynaklı, sözleşmede yeri ve tanımı olan hükümler çerçevesinde olağan bir durumdur. Bugüne kadar birçok YİD projesinde de öngörülmeyen bu tip maliyet artışları çerçevesinde yapılan bir işlemdir."

3. havalimanının  hizmete girdiğinde başlangıçta 100 bin, tüm etapları tamamlandığında 220 bin kişiye iş imkanı sağlayacağı öngörülüyor.  

 

Google 3. havalimanının adını açıkladı!


Geri Dön