23 / 04 / 2024

3. havalimanı son durum 2018

3. havalimanı son durum 2018

29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı için geri sayım başladı. Tüm dünyanın merakla beklediği dev proje 2023 yılına kadar kademeli olarak hizmete açılmış olacak...

3. havalimanı iniş ve kalkışa hazır!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşarı Aka, 3. havalimanı pistinin iniş ve kalkışa hazır hale geldiğini açıkladı.

Almanya'dan 3. havalimanı itirafı!

İstanbul yeni havalimanı inşaatının hızla ilerleme Alman medyasında geniş yer buldu. Manager Magazin'deki haberde "Berlin Brandenburg Havalimanı'nın açılışı yıllardır ertelendiği için Berlin muhtemelen bunun sadece hayali kurulabilir" denildi...

Google 3. havalimanının adını açıkladı!

İstanbul Yeni Havalimanı Projesi'nde yüzde 85'lik fiziki gerçekleşmeye ulaşıldı. 29 Ekim 2018’de ilk uçuşları başlayacak olan İstanbul Yeni Havalimanı'nın ismini Google açıkladı. 

3. havalimanının ilk konuğu Cumhurbaşkanı Erdoğan olacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, İstanbul Yeni Havalimanı'nın ilk etabının 29 Ekim 2018'e yetiştirilmesine ilişkin herhangi bir sıkıntının olmadığını söyledi.

3. Havalimanı'nın ilk festivali belli oldu!

3. Havalimanı inşaatı yüzde 80 oranında tamamlandı.  İGA İstanbul Yeni Havalimanı 29 Ekim 2018 tarihinde açılacak. 

15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi!

İstanbul’un kuzeyine, şehir merkezine 35 kilometre mesafede 76 buçuk milyon metrekarelik alanda İGA tarafından inşa edilen 3. havalimanının inşaatı devam ediyor. Yeni havalimanıyla ilgili merak ettiğiniz tüm soruları sizler için derledik. İşte 15 soruda İstanbul 3. havalimanı projesi...

İşte 3. Havalimanı'yla ilgili tüm merak edilenler!

Cumhuriyetin 100. yılına 5 kala açılacak olan İstanbul’un üçüncü havalimanı rekor üstüne rekor kırmaya devam ediyor. İşte 3. Havalimanı'yla ilgili tüm merak edilenler...

3. havalimanının ‘yer’ine yatırım teşviki!

Havayolu ile yük veya yolcu taşımacılığına yönelik büyük ölçekli yatırımlar, Resmi Gazete’de yayımlanan kararla teşvik kapsamına alındığı açıklandı.

Sani Şener: Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok!

Atatürk Havalimanı'ndaki son röportajını veren TAV İcra Kurulu Başkanı Sani Şener, "Biz ‘3. havalimanında yokuz’ diye kıskançlık kesinlikle yok. Biz iş adamıyız, TAV bundan sonra da devam edecek" dedi...

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.

3. havalimanı bağlantı yolları tamamlandı!

Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osman Gazi Köprüsü, Marmaray, Avrasya Tüneli derken, dünyanın gözü şimdi de 3. Havalimanı'nda. Peki 3. havalimanı inşaatında son durum ne?

3. havalimanı tarihi sefer öncesi havadan görüntülendi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın içinde olacağı uçak Türkiye'nin en önemli dev projelerinden İstanbul'un 3. havalimanına yarın inmesi bekleniyor. 3. havalimanında son durum havadan görüntülendi.

3. havalimanında inşaat son sürat devam ediyor!

3. havalimanı inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor. 3. havalimanında ana terminal binası çatısı tamamlanırken, ince işçiliği kalan çatı montajında işçiler çalışmalarını sürdürüyor. 

AB'den 3. havalimanına övgü: Gurur duymalısınız!

Avrupa Komisyonu'nun Ulaştırmadan Sorumlu Üyesi Violeta Bulc, İstanbul ziyaretinde 3. havalimanı ile ilgili, "3. Havalimanıyla gurur duymalısınız. Son teknolojiyle donatılmış çok büyük bir havalimanı gerçekten. Yapımı takdire şayan" dedi...

3. Havalimanı'nda 26 Şubat sürprizi!

Dünyanın en büyük havalimanlarından biri olması beklenen 3. Havalimanı'nda sona yaklaşılıyor. Dev Havalimanına Şubat ayının son haftasında Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından sürpriz bir uçuş olabilir.

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...

3. Havalimanı kulesi havadan görüntülendi!

İnşaat çalışmaları tamamlandığında 200 milyonu aşan yıllık yolcu kapasitesine sahip olması planlanan 3. Havalimanı'nda çalışmalar son sürat devam ediyor. 

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.

3. Havalimanı, 3 Katlı İstanbul Tüneli'nde son durum!

3. Havalimanı, Kanal İstanbul, 3 katlı İstanbul Tüneli gibi dev projelerde gelişmeler neler? 3. Havalimanı’nın ismi ne zaman açıklanacak? Nasıl belirlenecek? İşte tüm soruların cevapları..

3. Havalimanı son teknolojiyle korunacak!

2018’de açılacak olan Yeni Havalimanı sensörlü kameralar ve radarların yer aldığı son teknolojiler ile korunacak. Pilot uygulaması Antalya’da gerçekleştirilecek olan proje için turizmciler, “Çok doğru bir hamle. Bu yatırımlar turistin güvenini artırır” dedi.

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı inşaatında son durum!

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattının ilk etabının 2018 yılında, ikinci etabnın ise 2021 yılında açılması planlanıyor.

3. havalimanı son durum 2018 Haberi

3. havalimanı son durum 2018

Türkiye Gazetesi'nden Prof. Dr. Recep Bozdoğan 29 Ekim'de hizmete açılacak olan İstanbul Yeni Havalimanı ile ilgili yazı kaleme aldı. İşe yazının detayları;


Havalimanları; kültürleri, ekonomileri ve insanları buluşturan etkileşim alanlarıdır. Ekonominin gelişmesinde deniz limanlarının 18. yüzyılda, demir yollarının 19. Asırda ve otoyolların 20. yüzyılda yaptığı katkıyı, havalimanları 21. yüzyılda gerçekleştirmektedir. Örneğin Dubai Havalimanı, bir yılda Dubai şehrinin nüfusunun tam 33 katı yolcunun kullandığı dünyanın en büyük aktarma merkezi olup şehrin ekonomisine yıllık 50 milyar ABD dolarından daha fazla katkı yapmaktadır.

Havalimanlarının sağladığı avantajlar, buraları özel sektör için büyük bir çekim merkezi hâline getirmekte ve firmalar havalimanlarına mümkün olduğunca yakın yerlerde yönetim merkezi kurmaktadır. Söz gelimi ABD’deki en büyük 500 firmanın yarısının yönetim merkezi, “hub” olarak nitelendirilen büyük havalimanlarına 15 kilometreden...