26 / 04 / 2024

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi!

İnşaat çalışmalarına hızla devam edilen ve ilk etabı 29 Ekim 2018 tarihinde açılması planlanan 3. Havalimanı'nın son hali görüntülendi. Uçak bileti fiyatlarının yeni havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi bekleniyor.



 

Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, Türkiye'nin en önemli projeleri arasında bulunan 3. Havalimanı'nın çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Havalimanının ilk etabının 29 Ekim 2018'de açılması planlanıyor 
 

225 bin kişiye istihdam sağlayacak


 
3. Havalimanı, Avrupa yakasında, Karadeniz kıyısındaki 76,5 milyon metrekarelik bölgede bulunuyor. Yıllık 200 milyon yolcuya çıkarılabilir kapasiteye sahip üç terminal ve altı pistten oluşacak dev proje açıldığında 100 bin kişiye, 2023 yılına kadar projenin tamamı bittiğinde ise 225 bin kişiye istihdam sağlanacak.

 

3. Havalimanı nın son hali görüntülendi!


 


Uçak bileti fiyatlarının düşmesi bekleniyor

 

 
Dünyanın en büyük havalimanında sağlık ve spa merkezleri de yer alacak. Uçak bileti fiyatlarının 3. havalimanı ile birlikte büyük oranda düşmesi de bekleniyor. İstanbul Yeni Havalimanı’nın bagaj sistemi de büyük dikkat çekiyor. 42 kilometrelik uzunluğa sahip olan sistem, Taksim’den Tuzla’ya kadar olan bir mesafeye denk geliyor.
 
 


Geri Dön