25 / 04 / 2024

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nda çalışmalar son gaz devam ediyor. Vatandaşların açılışını dört gözle beklediği projenin 2019 yılının sonunda açılması planlanıyor.



İstanbul Yeni Havalimanı için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Peki, 3. Havalimanı'nı şehir merkezine bağlayacak olan metro hattında son durum ne? Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak? Detaylar haberimizde...

29 Ekim'de açılacak 3. Havaalanı'na ulaşımı kolaylaştırmak için yapılan metro hattında sona yaklaşıldı. 3. Havalimanını şehir merkezine bağlayacak olan metro hattında çalışmalar hız kesmiyor.

Ulaşımda vatandaşlara konfor ve rahatlık getirecek projeler arasında gösterilen Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı'nın 2019 yılının sonunda hizmete açılması planlanıyor. 

37,10 kilometre uzunluğundaki Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı, Beşiktaş, Şişli, Kağıthane, Eyüpsultan ve Arnavutköy ilçelerine hizmet verecek. Yeni metro ile saatte tek yönde 70 bin yolcu taşınabilecek.

3. Havalimanı Metro Hattı'nın atölye, park yeri, manevra ve bakım-onarım tesisleri için imar planları yeni hazırlandı. Metro hattının atölyeleri Arnavutköy’de 407 bin metrekarelik ormanlık alana yapılacak.

 

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

 

Gayrettepe - Yeni Havalimanı Metro Hattı durakları

1. Gayrettepe
2. Kağıthane
3. Hasdal
4. Kemerburgaz
5. Göktürk
6. İhsaniye
7. Yeni Havalimanı 1
8. Yeni Havalimanı 2
9. Yeni Havalimanı 3


Hangi hatlarla entegre olacak?

Gayrettepe İstasyonu’nda Metrobüs ve Şişhane - Taksim - 4.Levent - Hacıosman Metro Hattı ile Kağıthane İstasyonun’da Kabataş - Beşiktaş - Mecidiyeköy - Mahmutbey Metro Hattı ile entegre olacak.


Yolculuk süreleri ne kadar?

Gayrettepe - Kemerburgaz - Yeni Havalimanı Metro Hattı ile; 

- Yeni Havalimanı 3 - Gayrettepe 26 dakika 
- Gayrettepe - Kemerburgaz 22 dakika 
- Kemerburgaz - Kağıthane Meydan 47 dakika
 

Gayrettepe - 3. Havalimanı Metro Hattı ne zaman açılacak?

 

Nuran IŞIK/Emlakkulisi.com


Geri Dön