28 / 03 / 2024

3. Havalimanı son teknolojiyle korunacak!

3. Havalimanı son teknolojiyle korunacak!

2018’de açılacak olan Yeni Havalimanı sensörlü kameralar ve radarların yer aldığı son teknolojiler ile korunacak. Pilot uygulaması Antalya’da gerçekleştirilecek olan proje için turizmciler, “Çok doğru bir hamle. Bu yatırımlar turistin güvenini artırır” dedi.



Sabah Gazetesi'nde yer alan habere göre; Terör olaylarının yaşanması ile turizm sektöründe güvenlik konusu en önemli husus haline geldi. 

 

Haziran 2016'da Atatürk Havalimanı'ndan yapılan bombalı terör saldırısının ardından havalimanlarına yönelik güvenlik önemlerini katlayan Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ), 2018'de açılacak olan Yeni Havalimanı için son teknolojilerle donatılmış güvenlik yatırımı çalışmalar yürütüyor. 

 

İlk etabıyla 90 milyon yolcuyu ağırlaması hedeflenen İstanbul Yeni Havalimanı'nın çevre güvenliği radar tabanlı olacak şekilde planlandı. Gece görüşü olan sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı yeni sistemde, yeraltına döşenen fiber optiklerle görüntüler kumanda merkezine anında aktarılacak.

 

Tam teknolojiyle donatılan yeni koruma sistemi, terör ya da tehlikeli durumlara karşı güvenlik birimlerini uyaracak. Projenin pilot uygulaması, Türkiye'nin en çok yabancı ziyaretçi girişi olan Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. DHMİ, Antalya Havalimanı'na döşeyeceği radar tabanlı güvenlik sistemi için 16 milyon TL harcayacak. 


Geri Dön