24 / 04 / 2024

3. Havalimanı’na radarlı koruma!

3. Havalimanı’na radarlı koruma!

İnşaat çalışmaları hızla devam eden 3’üncü Havalimanı'nda güvenlik sistemleri için de düğmeye badışdı. DHMİ, 3’üncü Havalimanı’nı sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı son teknolojiyle koruyacak. 




Açılışına bir yıldan az bir süre kalan 3'üncü Havalimanı'nın inşaat çalışmaları hızla devam ediyor.  Geçen yıl 28 Haziran'da Atatürk Havalimanı'na yönelik gerçekleşen terör saldırısının ardından havalimanı güvenlik teknolojilerini artıran Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ), 3'üncü Havalimanı'nın çevre güvenliğini radar tabanlı yapacak. 

 

Sabah Gazetesi'nden Betül Alakent'in haberine göre; gece görüşü olan sensörlü kameralar ve radarların yer alacağı yeni sistemde, yeraltına döşenen fiber optiklerle görüntüler kumanda merkezine anında aktarılacak. Tam teknolojiyle donatılan yeni sistem, terör ya da tehlikeli durumlara karşı güvenlik birimlerini uyaracak.

 

Projenin pilot uygulaması, Türkiye'nin en çok yabancı ziyaretçi girişi olan Antalya Havalimanı'nda gerçekleştirilecek. DHMİ, Antalya Havalimanı'na döşeyeceği radar tabanlı güvenlik sistemi için 16 milyon TL harcayacak.

 

Geçtiğimiz günlerde 3. Havalimanı inşaatını inceleyen Bakan Arslan projenin, 14 tane Eyfel Kulesi'ne eşdeğer olduğunu, 461 bin metre karelik çatının da 58 futbol sahası büyüklüğünde olduğunu dile getirdi. 

 


3. Havalimanı uzaydan da göründü!

 


Geri Dön