24 / 04 / 2024

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Halkalı-3. havalimanı metro ihalesi ne durumda?

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Halkalı-3. havalimanı metro ihalesinin son durumu hakkında bilgi verdi...



 3. Havalimanı inşaatında incelemelerde bulunan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan,Halkalı-3. havalimanı metrosu hakkında bilgi verdi. 

 

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, Arslan, D-20 Karayolu'nun 3 gidiş-3 geliş hale getirilmesiyle ilgili çalışmalarının devam ettiğini, 17 kilometrelik kısmının hizmete açıldığını, Ağustos 2018'e kadar yolun Çatalca'ya kadarlık kısmının da 3 gidiş-3 geliş haline getirileceğini söyledi. 

 

Arslan ayrıca Kınalı ve Akyazı'ya kadar devam edecek olan Kuzey Marmara Otoyolu'nda çalışmaların çok hızlı ve memnuniyet verici bir şekilde ilerlediğini ifade etti. 

 

Gayrettepe-3. havalimanı metro inşaatı ile ilgili bilgi veren Arslan şunları söyledi; "Gayrettepe-3. havalimanı metro inşaatı son sürat devam ediyor. Bu kadar büyük iş yapınca temel atmalarına dahi vakit bulamıyoruz. Onun temel atma törenini yapmayınca millet orada bir şey yapılmıyor zannediyor. Tünel delme makineleri geldi. Çalışmaya başladı, tünneler deliniyor, metro yapılıyor. O da toplu taşıma anlamında ciddi hizmet verecek. Şimdi de Halkalı-3. Havalimanı metro hattıyla ilgili ihale çalışmaları devam ediyor." dedi. 

 

Arslan,  Marmaray  ve banliyö dışında Çayırova'dan başlayarak Yavuz Sultan Selim Köprüsü üzerinden Halkalı'ya gidecek hızlı trenin de havalimanına entegre edileceğini anlattı.


Geri Dön