20 / 04 / 2024

GÖRBİR Engelsiz Turizm projesi tanıtım toplantısı yapıldı!

GÖRBİR Engelsiz Turizm projesi tanıtım toplantısı yapıldı!

GÖRBİR (Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği) öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED işbirliğiyle yapılacak "Engelsiz Turizm" projesi, tanıtım toplantısıyla start aldı.



GÖRBİR yöneticileri ve destek olan kurum temsilcileri basın toplantısında biraraya geldi. 

Görbir'den engelsiz turizm projesi GÖRBİR (Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği) öncülüğünde, İçişleri Bakanlığı, Turizm Bakanlığı, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, TÜRSAB ve TÜROFED işbirliğiyle hayata geçirilecek "Engelsiz Turizm" projesi, düzenlenen tanıtım toplantısı ile start aldı. 

Le Meridien Etiler İstanbul'da gerçekleştirilen programa, Ak Parti İstanbul EKM Başkam ve Proje Koordinatörü Mustafa Bügelek, Görbir  Adana  Şube Başkanı Ediz Mut, Görbir Genel Başkanı Mehmet Yüksel, İstanbul Eski Milletvekillerinden Lokman Ayva, TÜRSAB Basın Danışmanı Günnur Özalp ve pek çok sayıda dernek kuruluşu da katıldı. 


FARKINDALIK OLUŞTURACAK 

Engelsiz Turizm Projesinin aslında belli bir zaman aralığında değil belli bir toplumsal davranış oluşana kadar sürdürülecek bir proje olduğunu belirten Bügelek, projenin yaygınlaşması sürecinde paydaşlarla olan işbirliğinin verimli şekilde geçirilmesi için çalıştıklarını söyledi. 

İstanbul eski milletvekillerinden Lokman Ayva da, şu anda kamuda ve özel sektörde 200 bine yakın engellinin istihdam edildiğini, bunların 35 bininin devlet memuru olarak işe başladığını ve bu iş hayatının doğal bir sonucu tatile ihtiyaç duyulduğunu belirtti. TÜRSAB Başkan Danışmanı Günnur Özalp da konuşmasında, bu projenin dezavantajlı gruplar (Engelliler, yaşlılar) için öemli bir farkındalık oluşturacağına inandığını söyledi. 

Yeni Akit


Geri Dön