26 / 04 / 2024

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van Erciş'te kentsel dönüşüm tanıtım toplantısı yapıldı!

Van'ın Erciş ilçesinde "Kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesi"nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.



Van’ın Erciş ilçesinde yapılması planlanan kentsel Dönüşüm 2. Etap Projesiyle ilgili tanıtım toplantısı Erciş Kaymakamlığı Toplantı Salonu’nda yapıldı. 

Anadolu Ajansı’nda yer alan habere göre; Kaymakam ve Belediye Başkan Vekili Nuri Mehmetbeyoğlu toplantıda yaptığı açıklamada Millet Bahçesi'nin de yer aldığı proje ile birlikte şehrin daha da yaşanabilir hale geleceğini belirtti. 

Söz konusu alanda gerekli inceleme ve çalışmalarının yapıldığını söyleyen  Mehmetbeyoğlu, "En kısa sürede hak sahipleriyle uzlaşma görüşmeleri yapılacak. Bu projenin ilçemize kazandırılmasında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere Çevre ve Şehircilik Bakanı Sayın Murat Kurum'a, siyaset kurumunun kıymetli temsilcilerine teşekkür ediyor, projenin ilçemize hayırlı olmasını diliyorum." dedi. AK Parti Van Milletvekili Abdulahat Arvas ise Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ekiplerinin saha çalışmalarını tamamlayıp paydaşlarının onaylıyla bu projeyi gerçekleştirmek isteklerini söyledi.

Arvas değerlendirme toplantısında "En kısa sürede çalışmalar tamamlanıp proje bakanlığa sunulacak. Mutabakat sağlanırsa gerekli protokoller yapılıp bir an önce başlanacak. Bu sene yetişmezse 2021 inşaat sezonunun başlamasıyla 2. etapta inşa çalışmalarına başlanacak." açıklamasında bulundu.

Van için acele kamulaştırma kararı!


Geri Dön