24 / 04 / 2024

Göztepe Stadı 2019'da, Karşıyaka Stadı 2018'de tamamlanacak!

Göztepe Stadı 2019'da, Karşıyaka Stadı 2018'de tamamlanacak!

Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statlarının temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. İzmir'deki Göztepe Stadı 2019'da, Karşıyaka Stadı 2018'de tamamlanacak.




İzmir'in önde gelen spor kulüpleri Alsancak, Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statlarının temel atma töreni Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Alsancak Stadı Gençlik ve Spor Bakanlığı uhdesinde, diğer iki stadyum ise  TOKİ  ile Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle hayata geçiriliyor.

 


Türkiye’nin farklı şehirlerinde konut projelerinin yanı sıra sosyal tesis üretimlerini sürdüren TOKİ, stadyum projelerine yenilerini ekliyor. Son olarak Gençlik ve Spor Bakanlığı iş birliğiyle projelendirilen  İzmir  Karşıyaka ve Yeni Göztepe (Gürsel Aksel) stadyumlarının inşasına başlandı. Statların temel atma töreni, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 95’inci yıl dönümünde, Başbakan Binali Yıldırım’m katılımıyla gerçekleştirildi.

 

 

İZMİR FUTBOLU İÇİN TARİHİ GÜN

 

İzmir stadyumlarının futbola gönül vermiş İzmirliler için önemine değinen Başbakan Yıldırım, "Gönülden inanıyorum ki İzmir takımları, bu stadyumlarla hepimize gurur verecek, o anlı şanlı geçmiş yıllarını tekrar yaşatacak ve büyük başarılara imza atacak" dedi. Stadyumlarda yapılan iyileştirme çalışmalarının yeterli olmadığını söyleyen Başbakan, Göztepe ve Karşıyaka statlarının UEFA standartlarında olacağını ve şehre yeni değerler katacağını belirtti.

 

ÇOK AMAÇLI KULLANIM OLANAĞI

 

TOKİ'nin modern stadyum projelendirme çalışmalarında, çok amaçlı kullanım olanakları ön plana çıkıyor. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) kriterleri esas alınarak inşa edilen statlar, spor kompleksi yaklaşımıyla projelendiriliyor.

 

Göztepe ve Karşıyaka'nın yeni statları, proje alanının tarihi ve kültürel miras değerleri ile İzmir’in kentsel dinamikleri dikkate alınarak hazırlandı. Yaklaşık 14 bin seyirci kapasiteli Karşıyaka Stadyumu, ana ulaşım akslarının kalbinde yer alıyor. Sosyal alanlarla desteklenen stadyum, sürekli yaşanan bir mekân olacak şekilde tasarlandı. Karşıyaka Stadyum Kompleksinin, bulunduğu bölgenin önemli sosyal yapılarından biri olması hedefleniyor.

 

İzmir'in Konak ilçesinde karma kullanımlı bir planda tasarlanan Göztepe Stadyumu (Gürsel Aksel Spor ve Sağlıklı Yaşam Merkezi), 20 bin kişi kapasitesine sahip. Stadyum, bulunduğu çevrede spor merkezi olmasının yanında; çocuk eğlence merkezleri, yeme-içme alanları, spor müzesi, sergi alanları, kapalı otoparkıyla çok yönlü hizmet vermek için tasarlandı. Yeşil çatı sistemiyle projelendirilen stadyumda, yürüme parkurları ile çatı üzerinde dolaşıma imkân sağlanacak. Göztepe Stadının Şubat 2019'da, Karşıyaka Stadyumunun ise 19 Aralık 2018 tarihinde teslimi planlanıyor. 

 

Karşıyaka Stadı

Seyirci kapasitesi: 13.786 

Loca adedi: 26 

Soyunma odası: 4 

VIP koltuk adedi: 913 

Mağaza: 7

Büfe: 8


Göztepe Stadı

 

Seyirci kapasitesi: 20.056 

Loca adedi: 24 

Soyunma odası: 4 (2 Adet 24 ve 2 Adet 12 Kişilik) 

Otopark kapasitesi: 443 

VIP koltuk adedi: 1.983 

Büfe: 3


Geri Dön