29 / 03 / 2024

Yeni Göztepe Stadı muvafakat kararı yarın verilecek!

Yeni Göztepe Stadı muvafakat kararı yarın verilecek!

Habertürk Egeli Gazetesi köşe yazarı Erhan Hartaç, Sporun İçinden adlı köşesinde bugün yeni Göztepe Stadı ile ilgili muvafakat kararı hakkında bir yazı kaleme aldı.




Büyükşehir'in kararı Göztepeliler'i üzecek 


Gençlik ve Spor Genel Müdürlüğü, 1/1000 ölçekli uygulama imar planında 'Futbol Sahası ve Kapalı Spor Salonu' olarak düzenlenmiş olan  İzmir  İli, Konak İlçesi, Üçkuyular Mahallesi, 6268 ada, 1 parselde kayıtlı 37 bin 95 metrekare alanlı taşınmazın İzmir Büyükşehir Belediyesi'ne ait olan 1406 metrekarelik hissesini, herhangi bir kamulaştırma bedeli ödenmeksizin devredilmesini talep etmişti. 


İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu 15 temmuz 2015 tarihindeki meclis toplantısında bir önerge vermiş, üyelerden Göztepe Gürsel Aksel Stadı arazisi üzerinde 1406 metrekarelik hisseye sahip olan İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin, mevcut stad yerine yapılacak yeni stadyum ve otopark tesisleri inşaatının bir an önce başlayabilmesi için muvafakat kararı vermelerini istemişti. 


Önergede; kesinleşmiş bir imar planı ve proje olmadığından, diğer konuların uygulamaya esas ön plan ve projelerin belediyeye iletilmesinden sonra meclis üyeleri tarafından değerlendirilmesi istenmişti. 



TOPLANTI YARIN 


Karar günü yaklaştı. Belki yarın, belki de hafta içinde yapılacak meclis toplantısındaki görüşmeler sonrasında Gürsel Aksel'e yapılacak yeni stadla ilgili olarak muvafakat kararı verilecek. 

Ancak güçlü kaynaklardan aldığımız bilgiye göre çıkacak karar Göztepeliler'i çok üzecek. 


Çünkü, Büyükşehir Belediyesi Hukuk Komisyonu, içinde şahıs arazisi bulunduğu ve Gençlik ve Spor Bakanlığının ihale süreci öncesinde kamulaştırma yapmaması nedeniyle tahsis konusunda ret kararı verdi. 



YENİ HİSSE... 


Anlaşılıyor ki; yeni stadın yapılacağı alan içinde 1406 metrekarelik belediye hissesinin yanında bir de şahsa ait hisseli yer var. Hukuk Komisyonu da kamu idarelerine ait taşınmazların tahsis ve devri hakkındaki yönetmeliğin 20. maddesinin 1. bentinin, "Tahsis yapacak veya devredecek kamu idaresi ile tahsis yapılacak veya devredilecek kamu idaresi dışında üçüncü bir paydaşı bulunan paylı taşınmazlar" (ç) bendi nedeniyle, bedelsiz tahsis yapılamayacağına hükmetti. Göztepe'nin yenilediği 21 bin kişilik stad projesi içine gelir getirecek tesisler koyması nedeniyle, meclisin muvafakat vermeyeceği konuşulurken, şimdi yeni bir aksilik daha ortaya çıktı. 



Sepil, merakla bekliyordu.. 


Göztepe Başkanı Mehmet Sepil, Urla'da yapılan toplantıda, 10 Ağustos tarihini merakla beklediklerini, olumlu çıkacağını umduğu meclis toplantısından sonra Göztepe Stadı için hiç bir engel kalmayacağını söylemişti. 


Eğer karar bize aktarıldığı gibi olumsuz çıkarsa, stadın yapımı da "çift başlı yılan" hikayesine döner. Kamulaştırma yapılmadan adım bile atılamaz. Sonra belediyeye ve meclis gündemine düşer. 

İçinde gelir getirecek tesisler konusu açılır mı, açılır Yok mu, var.. 

Olmalı mı.. Elbette olmalı... 

Ama belediyenin bedelsiz tahsisi, bu nedenle kolay görünmüyor. 

En başa dönecek gibiyiz. 

Çok yazık.... 



Stadları yok ki, sertifikaları olsun 


Futbol Federasyonu, Karşıyaka, Göztepe ve Altınordu'ya, oynamak için bildirdikleri stadların güvenlik sertifikaları olmadığı için 30'ar bin TL ceza kesmiş. 

"Kulüplerin olmayan stadlarının elbette güvenlik sertifikaları olmayacak" anafikrinden yola çıkarak, bizler de İzmir basını olarak kulüplerimize destek çıktık. Canlarını acıtmış olacağız ki, açıklama yapma gereği duymuşlar. 



BAKIN NE DEMİŞLER 


"Son günlerde İzmir ilinde yer alan profesyonel kulüplere TFF Ulusal Lisans Sistemi uygulamaları çerçevesinde kesilen cezalar, çeşitli yayın organları aracılığıyla gündeme getirilmektedir. Ulusal Lisans alamayan kulüplere uygulanan yaptırımlar TFF Kulüp Lisans ve Mali Fair Play Talimatı'nın 25/1 maddesine dayanmaktadır. 


İzmir'de yer alan bazı kulüplerimize uygulanan müeyyideler altyapı kriterlerinde yer alan güvenlik sertifikası sağlanması kuralına uymamaları nedeniyle verilmiştir. 

Lisans alamayan kulüplerimiz federasyonumuza oynayacakları stadyumları bildirmiş, ancak stadyumların güvenlik sertifikalarını ulaştırmamışlardır. 


Türkiye Futbol Federasyonu'nun güvenlik sertifikası olmayan bir stadyumda müsabaka oynanmasına kesinlikle izin vermeyeceğini kamuoyunun bilgilerine arz ederiz." Federasyondaki yöneticiler, herhalde uzayda yaşıyor ki, İzmir stad sorunlarından haberleri yok. 

Varolmalarının nedeni olan kulüpler, bas bas bağırıyor, "Stad, stad" diye... 



UYUYORLAR HERHALDE 


Beyefendiler güvenlik sertifikasından bahsediyor.. Mali Fair Play Talimatı falan diyor.... Alsancak Stadı yıkılmış, Atatürk Stadı'nın hali belli.. Ne yapsalardı stadları bildirirken, Gaziantep Kamil Ocak Stadı'nı mı gösterselerdi, ceza yememek için... 

Göztepe gidecek Bursa'ya... 

Altınordu Denizli'ye... 

Karşıyaka Buca'ya.. 

Dertlenen bile olmamış federasyondan... Neymiş efendim bilmemle talimatı.. 

Hadi gidin işinize.. 



Habertürk Egeli



Geri Dön