28 / 03 / 2024

Gram altın 5 ayın rekoruna imza attı! Altın yükselecek mi? Son dakika altın fiyatları kaç TL? 

Gram altın 5 ayın rekoruna imza attı! Altın yükselecek mi? Son dakika altın fiyatları kaç TL? 

Gram altın fiyatı 993 Türk Lirası'nı geçti ve geçtiğimiz sene Aralık'tan beri gördüğü en yüksek seviyeye ulaştı. Peki altın fiyatları neden yükselİyor? Altın düşecek mi? İşte merak edilen ayrıntılar...  



Altın uzmanları, dünya genelindeki artan enflasyonist baskılar ve resesyon (Ekonomik durgunluk) tedirginliğine ek olarak yatırımcıları temkinli olmaya ittiğine dikkat çekerek, güvenli liman olan sarı metale olan talebin yükseldiğini dile getiriyor. 

Resesyon beklentileri faiz artırım sürecinin yaz aylarından sonra yavaşlayacağına ilişkin beklentilerin artmasını sağladı. Bu beklenti de piyasalardaki likiditenin bir miktar daha devam edeceği düşüncesini güçlendirdi ve altın fiyatları için destek konumuna geldi. 

Gram altın 5 ayın rekoruna imza attı! Altın yükselecek mi? Son dakika altın fiyatları kaç TL?  

ALTIN YÜKSELECEK Mİ? 

Mynet'in aktardığına göre; OANDA kıdemli analisti Jeffrey Halley, altın fiyatlarına ilişkin değerlendirmesinde “Altının mayıs ayındaki performansı genel olarak hayal kırıklığı yarattı ve doların güçlenmesinin ilk işaretinde ani bir zayıflık gösterirken, dolar zayıflığı veya düşük ABD tahvil faizleri üzerinden önemli kazanımlar elde edemedi. Bu durum, her ikisi de tersine dönerse ileride daha fazla zayıflık olacağına dair bir uyarıdır. Doğu Avrupa’da gerilimlerde keskin bir artış olmadıkça altının aşağı yönlü düzeltmesinin haziranda devam edebilir” açıklamasında bulundu.

Peki son dakika altın fiyatları ne kadar oldu? İşte güncel gram altın, çeyrek altın, tam altın fiyatları...


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön