19 / 04 / 2024

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı

Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında hangi yatırım aracının reel getirisinin fazla olduğunu açıkladı.



Türkiye İstatistik Kurumu’nun ( TÜİK)  hazırladığı verilerine göre, Haziran ayında aylık en yüksek reel getiri, yurt içi üretici fiyat endeksi (Yİ-ÜFE) ile indirgendiğinde yüzde 1,20, tüketici fiyat endeksi (TÜFE) ile indirgendiğinde ise yüzde 2,95 oranında dolarda yaşandı. 

TÜİK haziran ayı finansal yatırım araçlarının reel getiri oranlarını açıkladı. Buna göre, en yüksek getiri dolar sağlarken Yİ-ÜFE ve TÜFE’ye göre BIST 100 endeksi ve mevduat faizi yatırımcısına kaybettirdi.
TÜİK’in verileri şöyle:

AYLIK EN YÜKSEK REEL GETİRİ DOLARDA OLDU

Aylık en yüksek reel getiri, Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde yüzde 1,20, TÜFE ile indirgendiğinde ise yüzde 2,95 oranında dolarda oldu.

YATIRIM ARAÇLARINDAN EURO’YU TERCİH EDENLER DE KAZANDI

Yİ-ÜFE ile indirgendiğinde; haziran ayında yatırım araçlarından euro yüzde 1,05 oranında reel getiri sağlarken, külçe altın yüzde 0,08, Devlet İç Borçlanma Senetleri (DİBS) yüzde 1,25, BIST 100 endeksi yüzde 2,27 ve mevduat faizi (brüt)yüzde 5,28 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi. TÜFE ile indirgendiğinde euro yüzde 2,80, külçe altın yüzde 1,65 ve DİBS yüzde 0,47 oranında yatırımcısına reel getiri sağlarken, BIST 100 endeksi yüzde 0,57 ve mevduat faizi (brüt)yüzde 3,64 oranlarında yatırımcısına kaybettirdi.

Gram altın mı dolar mı yoksa euro mu? Türkiye İstatistik Kurumu haziran ayında en çok kazandıranı açıkladı


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön