18 / 04 / 2024

Gram altın zirve yaptı! Haftanın son gününde rekor üstüne rekor!

Gram altın zirve yaptı! Haftanın son gününde rekor üstüne rekor!

Bu hafta piyasalarda yaşanan dalgalı hareket yatırımcının dikkatini çekmeye devam ediyor. Borsa İstanbul yükselişe geçerken, altın fiyatları tarihi zirveyi gördü



Piyasalarda yaşanan sert dalgalanmalar yatırımcının oldukça dikkatini çekiyor. Borsa İstanbul'da 5 bin 500 puan seviyesine merpen dayarken altın fiyatları tarihi zirveyi gördü. 

ALTIN ZAYIF ABD VERİLERİYLE YÜKSELDİ

Altın, zayıf ABD ekonomik verilerinin Fed'in agresif faiz artışları döngüsünün yoğunluğunu hafifletebileceğine yönelik iyimserliği artırmasının ardından 3 günlük düşüş serisine son vererek yükseldi.

GRAM ALTIN TARİHİ ZİRVEYİ GÖRDÜ

Gram altın zirve yaptı! Haftanın son gününde rekor üstüne rekor!

Spot altının ons fiyatı 1.934 dolar, gram altın ise 1.171  lira seviyelerini gördü. 

Amerika Birleşik Devletleri Çarşamba günü paylaşılan veriler, perakende satışlarda bir yılın en büyük düşüşünü yaşadığını ve ÜFE’nin yavaşladığını gösterirken olası bir resesyonı gösterdi ve Fed’in daha az şahin davranabileceği görüşünü savundu.

Amerika Birleşik Devletleri 10 yıllık tahvil getirileri de 18 baz puan düşerek faiz getirisi olmayan değerli metale destek verdi.

Spot altın ABD’de parasal sıkılaştırma döngüsünün sona ermek üzere olduğuna dair işaretler ve dolar ve tahvil getirilerinde yaşanan düşüşlerden destek alarak Kasım başından beri keskin bir şekilde yükselmişti.

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön