25 / 04 / 2024

Gram altın için yapılan yeni tahmin herkesi şoke etti! Hemen bakın!

Gram altın için yapılan yeni tahmin herkesi şoke etti! Hemen bakın!

Gram altın fiyatlarındaki büyük hareketlilik sonrası vatandaşlar 'Altın daha da yükselir mi, altının kaç liraya kadar yükselecek?' sorusunun yanıtını öğrenmek için araştırma yapıyor. Gram altın fiyatları rekor üstüne rekor kırarken, kuyumculardan tahminler de gelmeye başladı. İşte herkesi şoke edece



Geçtiğimiz haftadan beri istikrarlı bir şekilde yükselişe geçen gram altın 1068 lirayı aştı. Altın yatırımcıları, "Altın bundan sonra ne kadar olacak?" sorusuna yanıt ararken kuyumculardan dikkat çeken bir tahmin geldi.

Altın fiyatlarında son günlerde görülen yükseliş, kuyumcularda hareketliliğe sebep oldu. Altının yükselmesi ile bazı vatandaşlar ellerindeki altınları bozdururken, bazı vatandaşlar da altının daha çok yükseleceği umudu ile yatırımlık altın almaya devam ediyor. Tam da bu hareketliliğin içinde altının yükselmesini fırsat bilen dolandırıcıların sahte altın bozdurmak için girişimde bulunduğu haberleri de geliyor. Kuyumcular şüphelendikleri altınları mihenk taşına sürterek ayarına uygun asit suyu ile test ederek kendilerini mağduriyetten kurtarıyor. Kuyumcuların altın tahminine gelince durum şöyle: Kuyumcular önümüzdeki 1-2 ay içerisinde altının gramının bin 500 lira, bin 600 lira civarına kadar yükseleceğini düşünüyor.

30 yıla yakın zamandır kuyumculuk yapan esnafa göre altın fiyatları ne kadar yükselmiş olsa da şu anda olması gereken yerde değil. Normal altının onsunun 2 bin 200-2 bin 300 dolar olması gerekiyor diyen kuyumcu esnafı altın için şu anki seviyelerin bile alım fırsatı olduğunu belirtiyor.

ALTININ GRAMI 1600 LİRAYA KADAR ÇIKACAK

Önümüzdeki süreçte altının gramı bin 500-bin 600 lira olur diyen kuyumcu esnafı, altının bu rakama ulaşması için geçecek sürenin çok da uzun olmayacağı görüşünde.

 


Geri Dön