19 / 03 / 2024

Gram altın 1600 lira olacak! Uzmanlar uyardı: Bu tarihten önce alın!

Gram altın 1600 lira olacak! Uzmanlar uyardı: Bu tarihten önce alın!

Altın fiyatlarına dair son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatlarla ilgili olarak daha önce görülmemiş bir rakam söylendi. Uzman isim konuya ilişkin ilk kez tarih verildi



Altın fiyatlarına dair son dakika gelişmesi yaşandı. Fiyatlarla ilgili olarak daha önce görülmemiş bir rakam söylendi. Uzman isim konuya ilişkin ilk kez tarih verildi. Gram altının önümüzdeki süre.te 1.600 TL’yi görebileceği iddia edildi. Günü 1.032 TL’den kapatan gram altını 1.788 dolar ile ons altın takip etti. İşte altında yaşanan son gelişmeler..

Geçtiğimiz günlerde açıklanan Amerika Birleşik Devletleri yıllık enflasyon rakamları tahminlerin altında kalıp yüzde 8,5 olarak açıklanması piyasalarda kıpırdanmalara yol açtı. Yüzde 8,7 olacağı yönünde tahminler bulunuyordu. Bunun üzerine altın fiyatlarına ilişkin krtik bir açıklama geldi. Ons altın temmuzdan bu yana ilk kez 1.800 doların üzerine çıkmış oldu. Uzman isimler bu rakamın2 bin doları geçebileceğini söylüyor.

1.900 DOLAR GÖRÜNDÜ’ İDDİASI

Capital.com’da yer alan bir analize göre ons altın bir sonraki direncini 1828 dolar ve ardından 1875 dolar bölgelerinde yaşayacak. Analizde, bu dirençlerin kalıcı kırılmasıyla 1.900 dolar seviyesinin test edileceği kaydediliyor.

Jüpiter Altın ve Gümüş fonunun yöneticisi Ned Naylor-Leyland da, Fed’in mevcut şahin patikadan çıkması durumunda fiyatların 2.100 dolara gitmesinin mümkün olduğunu söylüyor.

GRAM ALTIN HEM ONS HEM KUR TARAFINDAN DESTEKLENİYOR

Ons tarafında yaşanan hareketlilik gram altın için de beklentilerin yükselmesini neden oluyor. Ons altından destek alan gram altının, içeride dolar/TL kurundan da yukarı yönlü etkileneceği tahminleri yapılıyor. HSBC, Dolar/TL tahminini 2022 yılsonu için 17.5’ten 19.5’e, 2023 ikinci çeyrek sonu için de 18.2’den 21’e yükseltti.

Analistler, yılın geri kalında bu gelişmelerin gram altının 1.200 TL civarına getireceğini söylüyor. Bu analistler fiyatların 1.450 TL’ye kadar gidebileceğini düşünüyor.

ARZ TARAFINDA İBRE ALTIN VE GÜMÜŞTEN YANA

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön