26 / 04 / 2024

Green Drinks'in 6'cı toplantısında Yeşil Enerji tartışılacak!

Green Drinks'in 6'cı toplantısında Yeşil Enerji tartışılacak!

Green Drinks buluşmalarının altıncı ve son toplantısı œYeşil Enerji 29 Mart 2011"de Yapı-Endüstri Merkezi"nde gerçekleştirilecek. Toplantıda Yenilenebilir Enerji Kanunu"nun yasallaşmasının ardından sektörde beklenen gelişmeler tartışılacak



Green Drinks buluşmalarının altıncı ve son toplantısı œYeşil Enerji 29 Mart 2011"de Yapı-Endüstri Merkezi"nde gerçekleştirilecek. Toplantıda Yenilenebilir Enerji Kanunu"nun yasallaşmasının ardından sektörde beklenen gelişmeler tartışılacak ve alternatif enerji kaynaklarının kullanım örnekleri konuşulacak.
 
œYeşil Enerji toplantısında düzenlenecek açık oturumun katılımcılarından Clean Globe Kurucu Ortağı Ateş Uğurel güneş enerjisi, AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü Alper Kalaycı rüzgar enerjisi ve   TÜGİAD Enerji Komisyonu ve Biyogaz Derneği Başkanı Ufuk Ünal   biyogaz ve biyokütle konularındaki deneyimlerini aktaracaklar. Oturumda konuşma yapacak bir başka isim İhtisas Enerji Genel Müdürü Kerim Ertan ise jeotermal enerji hakkındaki tecrübelerini paylaşacak. Toplantı ARENTEK Enerji ve Teknoloji Ltd."nin Genel Müdürü Prof. Dr. Engin Türe"nin œyeşil hidrojen konusundaki bilgi aktarımı ve dünyanın en büyük güneş enerjisi şirketi FirstSolar'dan Proje Finans Yöneticisi Karim Asali"nin konuşmasıyla sürecek.
 
Yapı dünyasının bilgi merkezi Yapı-Endüstri Merkezi 2005 yılından bu yana mimarlık ve yapı sektöründe ekoloji, sürdürülebilirlik, çevre dostu binalar ve uygulamalar konularında başarıyla sürdürdüğü çalışmalara EKODÜNYA YAKLAşžIRKEN - Green Drinks Buluşmaları"yla bir yenisini daha ekledi. Ekim 2010"da başlayan ve 2011 yılı Nisan ayına kadar, her ayın son Salı akşamı, gezegenin tükenen kaynakları karşısında œulaşım, tasarım, gelecek, finans, network ve enerji alanlarında üretilen çözümlerin tartışıldığı etkinliklerin son toplantısı 29 Mart 2011"de œYeşil Enerji başlığında gerçekleşecek.
 
27 Nisan - 1 Mayıs 2011, Tüyap Fuar ve Kongre Merkezi Büyükçekmece"de, YAPI FUARI/ TURKEYBUILD İSTANBUL ile beraber düzenlenecek EKODÜNYA Fuarı ana sponsorluğunda gerçekleştirilen œEKODÜNYA YAKLAşžIRKEN  toplantılarına œGreen Drinks adı altında dünyada çeşitli şehirlerde aynı formatta yapılan etkinlik eşlik ediyor.
 
Etkinlik serisinin œYeşil Enerji konulu son toplantısında öncelikle çok uzun süredir beklenen œYenilenebilir Enerji Kanununun yasallaşması ve buna paralel olarak 500kW altındaki temiz enerji sistemlerinin lisans gerektirmeden serbest kullanımı ile ilgili yönetmeliğin yayınlanmasının ardından sektörde beklenen gelişmeler görüşülecek.
 
Düzenlenecek œTemiz Enerji konulu açık oturumun katılımcılarından Clean Globe Kurucu Ortağı Ateş Uğurel güneş enerjisi, AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü Alper Kalaycı rüzgar enerjisi ve   TÜGİAD Enerji Komisyonu ve Biyogaz Derneği Başkanı Ufuk Ünal biyogaz ve biyokütle konularındaki deneyimlerini aktaracaklar. Oturumda konuşma yapacak bir başka isim İhtisas Enerji Genel Müdürü Kerim Ertan ise jeotermal enerji hakkındaki tecrübelerini paylaşacak.
 
Toplantıda daha sonra İTÜ Ayazağa Kampüsü"nde yerleşik olan ARENTEK Enerji ve Teknoloji Ltd."nin Genel Müdürü, güneş enerji ürünlerinin araştırma, geliştirme, üretim ve satışı konularında deneyimli akademisyen Prof. Dr. Engin Türe, hem üretiminde hem de kullanımında çevreye hiçbir zararı olmayan ve gelecek yüzyılların tükenmez yakıtı olarak kabul edilen œyeşil hidrojen konusunu anlatacak. Toplantının son konuşmacısı ise sürdürülebilirliği temel alan, yenilikçi bir fotovoltaik teknoloji geliştirdikleri projeleriyle Zayed Future Energy Prize 2011"in ilk altı finalistinden biri olan ve dünya çapındaki büyük fotovoltaik (PV) projelerde en çok tercih edilen tedarikçi olarak öne çıkan, dünyanın en büyük güneş enerjisi şirketi FirstSolar'dan Proje Finans Yöneticisi Karim Asali olacak. Konuşmacı, hem bir güneş enerjisi şirketinin enerji piyasasında nasıl bu kadar başarılı olduğunu anlatacak,   hem de bölgemizde güneş enerjisi konusunda mevcut fırsatları katılımcılarla paylaşacak. Toplantı, katılımcılarının da konuya katkıda bulunabileceği, sorular yöneltecekleri, fikirlerini paylaşabilecekleri bir formatta gerçekleşecek.
 
EKODÜNYA YAKLAşžIRKEN- Green Drinks: œ Yeşil Enerji
29 Mart 2011 Salı, 19.00, Yapı-Endüstri Merkezi - Fulya
 
17.00 - 18.30   Temiz Enerji Açık Oturumu
                                              Ateş Uğurel “ Güneş | Clean Globe Kurucu Ortağı
                                              Alper Kalaycı “ Rüzgar | AERO Rüzgar Endüstrisi Genel Müdürü
                                              Ufuk Ünal “ Biyogaz/Biyokütle | TÜGİAD Enerji Kom. Bşk. & Biyogaz Der. Bşk.
                                              Kerim Ertan “ Jeotermal | İhtisas Enerji Genel Müdürü
 
18.30 - 19.00   Kahve Arası
 
19.00 - 19.40   Yeşil Enerji  
                                              Prof. Dr. Engin Türe “ ARENTEK Enerji ve Teknoloji | Genel Müdür
                                              Karim Asali “ First Solar GmbH | Proje Finans Yöneticisi        


Geri Dön