25 / 04 / 2024

GS'nin Riva ve Florya arazileri için en uygunu Emlak Konut!

GS'nin Riva ve Florya arazileri için en uygunu Emlak Konut!

Riva ve Florya için yarın yapılacak genel kurul öncesinde 6 kişilik komisyon çalışmalarını bitirdi. Komisyon "Arsaların geliştirilmesinde işbirliği yapmak için en uygun vasıflara sahip tek kurumun Emlak Konut GYO olacağı düşünülmektedir" dedi.



KULÜBUN geleceğini ren Riva ve Florya projeleri ile ilgili olarak G.Saray'da özel olarak oluşturulan komisyon dün raporları açıkladı... 


DİVAN Kurulu Başkanı İrfan Aktar'ın yanı sıra konusunda uzman camianın önemli isimlerini barındıran komisyon Riva ve Florya projeleri ile ilgili olarak hem çalışmaları anlattı hem de rakamları gözler önüne serdi... 


AĞUSTOS ayında çalışmalarına başlayan komisyon Ekim ayına kadar 6 toplantı gerçekleştirirken sonrasında ise yönetime rapor sundu. Florya ve Riva arazileri hakkındaki çalışmaları yürütebilecek kurumların da değerlendirildiği toplantılardan yönetime tavsiye olarak "Kulübümüz arsalarının geliştirilmesinde işbirliği yapmak için en uygun vasıflara sahip kurumun Emlak Konuk GYO olacağı düşünülmektedir" ifadeleri yer aldı. İşte komisyondan Florya ve Riva ile ilgili yönetime giden bilgilerden satır başları..


FLORYA


GS nin Riva ve Florya arazileri için en uygunu Emlak Konut!


22 bin 627 metrekare G.Saray'ın mülkiyetinde, 40 bin 722 metrekare üst hakkı 29 yıllığına alınmış hazinenin mülkiyetinde, 19 bin SGM mülkiyetinde intifa hakkı 49 yıllığına alınmış toplam 82 bin 599 metrekare'lik 3 parsel üzerinde tesisler bulunmaktadır." 


"MEVCUT imar durumu çerçevesinde, Florya'daki arazi üzerinde gelir sağlayacak bir geliştirme projesi yapılmasının mümkün olmayacağı görülmektedir. Bunun mümkün olabilmesi, imar planı değişikliğine bağlı bulunmaktadır." 


"A takımın kullanımında biri nizami iki saha, alt yapının kullanımında biri nizami 7 saha bulunmaktadır. Saha sayısı yetersizdir" 


"TESİS, Arena'ya 30.8 km uzaklıkta olduğundan maç günlerinde trafik yoğunluğunda ulaşım 2 saati bulmaktadır." 


ARSALARIMIZIN geliştirilmesi için en uygun yöntem, bu niteliklere sahip güvenilir geliştiricilerle arsa karşılığı gayrimenkul geliştirme sözleşmesi yapılması olacaktır. 


RİVA


GS nin Riva ve Florya arazileri için en uygunu Emlak Konut!


"RİVA'DAKİ arsa üzerinde 840 konut ve 4 sosyal tesis binasından oluşan bir proje inşa edilebilir. 

173 bin 866 metrekaresi emsale dahil alan olmak üzere 249 bin 75 metrekare kapalı alan inşa edilebilir." 


"PİYASADA oluşan ağırlıklı ortalama fiyat olan 106 $/M2 emsal alındığında arazinin muhtemel değeri  124 milyon 488 bin 25 dolar"


"ÜÇÜNCÜ Köprü'nün Anadolu yakasındaki ilk çıkışı Riva Beylik Mandıra Çiftliği'ne 3 km mesafededir. Köprü ve çıkış hizmete açılmıştır." 


"RİVA'DAKİ arazide yüksek nitelikli konut projelerinin gerçekleştirilebilmesi için koşulların oluşmakta olduğu görülmektedir." 



Vatan 


Geri Dön