25 / 04 / 2024

Kaan Kançal'dan Galatasaray Riva ve Florya arsası açıklaması!

Kaan Kançal'dan Galatasaray Riva ve Florya arsası açıklaması!

Galatasaray Kulübü başkan yardımcısı Kaan Kançal, Riva ve Florya arazileri için imzalanan anlaşmanın Emlak Konut tarafından feshedildiğini ifade ederek konunun kendi menfaatlerine çözüleceğini umduğunu söyledi...



Galatasaray Kulübü ve bağlı ortaklıklarının 30 Haziran 2019 tarihi itibarıyla net borcunun 1 milyar 610 milyon 900 bin TL olduğu açıklandı.

Galatasaray Kulübü ekim ayı olağan pan kurulu toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda sarı-kırmızılı kulübün başkan yardımcısı Kaan Kançal, mali raporlar hakkında bilgi verdi.

Riva ve Florya açıklaması

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre; Riva ve Florya arazileri için imzalanan anlaşmanın Emlak Konut tarafından feshedildiğini hatırlatan Kaan Kançal, konunun kendi menfaatlerine çözüleceğini umduğunu belirtti. 

Kançal, Emlak Konut ile Riva arazisinden 6 yıl içinde minimum 761 milyon TL, Florya için ise 4 yıl içinde minimum 237 milyon TL gelir beklentisiyle hasılat paylaşımı anlaşması imzalandığını anımsattı.

Kançal, Riva için 388 milyon TL, Florya için ise 120 milyon TL arsa bedeli belirlendiğini söyledi. Kançal, şunları söyledi; 

"Emlak Konut bize, 'Arsa bedelini, gelecek hasılattan mahsup etmek koşuluyla altışar aylık 5 taksitle ödeyeceğim.' dedi. Bu 508 milyon lira o dönem 341 milyon liraya kırdırıldı. İlk taksit 152 milyon lirayı ödediler. Beklediği hasılat gelmeyince bizim adımıza 105 milyon lira kredi kullanıp, bunun faizini bizim cari hesaba borç kaydediyorlar. İkinci taksit 101 milyon lirayı da ödediler. Ancak yine beklediği hasılat gelmeyince benim adıma 140 milyon lira kredi kullanıp, faizini benim cari hesabıma borç olarak ekliyor. Üçüncü taksit 101 milyon lira. 10 gün önce ödenmesi gerekiyordu. 'O taksiti ödemeyeceğim. Ben oynamıyorum.' diyor ve sözleşmeyi feshediyor. Hasılat paylaşımından mahsup etmek koşuluyla bize arsa bedelini ödüyordu. Hasılatın gelmeyeceği ve cari hesabın terse döneceği, bizim borçluluğumuzun alacağımızı geçeceği korkusuyla Emlak Konut, garantör olmasına rağmen sözleşmeyi feshetti"   

Emlak Konutun sözleşme fesih gerekçesi olarak Florya'nın boşaltılmamasını gösterdiğini ifade eden Kançal, "Biz Florya'yı elimizde olmayan sebeplerden dolayı boşaltmadık. Bizim 150 milyon lira gibi bir taşınma maliyetimiz öngörülüyor. Ben 120 milyon liraya Florya'yı satıyorum, ondan sonra daha fazlasını taşınma bedeli için harcıyorum. Galatasaray, varsayımlarla hareket edecek kulüp değildir, etmemelidir. Bizim malımız bize kıymetli. Biz, 'Florya'yı bu işin içinden ayır. Bana geri ver ve o 120 milyon lirayı da yapılandır.' dedik. Riva ile ilgili böyle bir şey söyleyemeyiz. Riva kendi içinde yürüsün. Tabii ki Kemerburgaz kıymetli ve oradaki haklarımızı sonuna kadar takip edeceğiz ama Florya da kıymetli. Tüm taraflar bu konunun yapıcı çözümü için emek harcıyor. Umarım bizim menfaatlerimiz doğrultusunda çözülecektir" dedi. 

Galatasaray, Riva ve Florya arsalarından olabilir!

Galatasaray ile Emlak Konut resmen yollarını ayırdı! 

Mustafa Cengiz: Florya'yı tekrar kazanmak çok önemli!


Geri Dön