26 / 04 / 2024

Galatasaray Riva ve Florya projeleri ne olacak?

Galatasaray Riva ve Florya projeleri ne olacak?

Galatasaray'da Emlak Konut ile yapılan Riva ve Florya sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili durumun ana gündem maddelerinden biri olacağı Eylül ayı Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı, Gayrettepe'de bir otelde gerçekleşti.



Galatasaray'da Emlak Konut ile yapılan Riva ve Florya sözleşmesinin feshedilmesine ilişkin durumun ana gündem maddelerinden biri olacağı Eylül ayı Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı, Gayrettepe'de bir otelde yapıldı. Dursun Özbek, Ali Dürüst, Faruk Süren, Ahmet Özdoğan, Bülent Tulun gibi sarı-kırmızılı camianın önemli isimlerinin de katılım gösterdiği toplantı basına kapalı olarak yapıldı.

Fotomaç'ta yer alan habere göre; Galatasaray'da Emlak Konut ile yapılan Riva ve Florya sözleşmesinin feshedilmesiyle ilgili durumun ana gündem maddelerinden biri olduğu Eylül ayı Olağanüstü Divan Kurulu Toplantısı sonrası Galatasaray Başkanı Mustafa Cengiz, basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Galatasaray Riva ve Florya projeleri ne olacak?

Toplantıya 400'e yakın pan üyesi ve kulüp üyesinin katılım sağladığını kaydeden Başkan Cengiz, "Toplantının olma nedeni Emlak Konut'un yaptığı feshi ile ilgili KAP açıklaması. Hem camiamız hem de spor camiası bunu merak ediyordu. Milyar dolarlık evimizi, barkımızı verdik. Karşılığında bir şey de elde etmiş değiliz. 2 yıl önce alınmış Emlak Konut'un bize ödemesi gereken 508 milyon TL kırdırılmış ve transferler yapılmış. Harcamalar yapılmış. Bu gayet doğal. Ama siz bütün milyar dolarlık Riva ve Florya'daki haklarınız kalkıp 340 milyon TL'ye vermezsiniz. 60 milyon Euro yapar. Çok düşük bir bedel. Öncelikle rakip camialar için söylüyorum, yanlış anlamasınlar. Florya ve Riva bizim evimiz, barkımız. Florya'yı 60 milyon Euro'ya satacak halimiz yok. Galatasaray camiası müsterih olsun. Ama Emlak Konut'un da beklentileri var. Son yapılan açıklama herkesi vurdu" dedi.

"RİVA PROJESİ KESİNLİKLE YÜRÜYOR, YÜRÜMEYE DE DEVAM EDECEK"

Riva'da inşaat çalışmaların devam ettiğini söyleyen Mustafa Cengiz, "Riva projesi kesinlikle yürüyor, yürümeye de devam edecek. Kemerburgaz'a üzerinde ruhsatsız olarak işgal eden şahsın mahkemeden aldığı yürütmeyi durdurma kararı var. Biz bu nedenle o süreci tamamlayamıyoruz. Hukuk devletinde bizim cebren bir yeri işgal etme diye bir şeyimiz olamaz. Biz hukuka uymak zorundayız. Bugün burada şunu gördük; camiamız bu konuda çok hassas. Yönetime gereken desteği veriyorlar. Haklarımızın korunması açısından aşırı hassasiyet gösteriyorlar. Devletimiz stattan beri büyük destek oldular. Her zaman da oluyorlar. Çok teşekkür ediyorum. Ben yine de bu işin sükunetle, sulh ile hem devletimizin hem Galatasaray'ın hem de müteahhitlerin yararına olacak şekilde çözüleceğine inanıyorum. Evet önümüzde bir sorun var ama çözülmeyecek sorun yoktur. Yeter ki iyi niyet olsun" açıklamasında bulundu.

Galatasaray Florya ve Riva projeleri iptal mi?

Emlak Konut, Galatasaray ile yollarını ayırıyor!

Emlak Konut'tan Galatasaray açıklaması: Protokollerin fesih süreci başladı!


Geri Dön