19 / 04 / 2024

Galatasaray Florya ve Riva projeleri iptal mi?

Galatasaray Florya ve Riva projeleri iptal mi?

Emlak Konut GYO, Galatasaray ile 2016'da imzalanan Riva ve Florya protokollerin feshi sürecine başlandığını açıkladı. Galatasaray tarafı, iki projenin ayrılarak Florya dahil edilmeden Riva projesi için yeni bir sözleşme talep ediyor...



Emlak Konut Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), dün yaptığı açıklamada; Galatasaray mülkiyetinde bulunan Riva ve Florya'daki taşınmazlara yönelik protokol için fesih sürecinin başladığını belirtti.

Emlak Konut GYO'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yapılan açıklamada, Riva ve Florya'daki taşınmazlar üzerinde proje geliştirmek amacıyla taraflar arasında 2016 yılında imzalanan protokollerin feshi sürecinin başlatıldığı ifade edildi.

"Florya iptal olsun, Riva devam etsin"

Emlak Konut'tun açıklamasına karşın, Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Mustafa Cengiz, sözleşmenin tamamen fesih edilmesini değil, revize edilmesini talep ettiğini belirtmişti.

Dünya'da Leyla İlhan'ın haberine göre; Geçtiğimiz günlerde gerçekleştirilen Galatasaray Divan Kurulu toplantısında bu konu hakkında konuşan Cengiz, Emlak Konut tarafı ile görüştüklerini ifade ederek "Biz Florya'da kalalım, Galatasaray'dan kuruş para çıkmayacak şekilde sözleşmeyi sadece Riva üzerinden revize edelim dedik. Bu konuda sözlü mutabakat yaptık ve görüşmeler devam ediyor" diye konuştu.

Riva'da 509 villa satışa çıkmıştı

Emlak Konut'un gerçekleştirdiği ihalede 1.5 yıl önce Riva arazisini ikinci sırada alan Yılmaz İnşaat, bölgede Düşler Vadisi adıyla 1.500 villadan meydana gelen projenin inşaat çalışmalarına başladı. Etaplar halinde ilerleyen projede ilk etaptan 509 konut satışa çıkmıştı. Tüm etapların ise 6 yıl içinde bitirilmesi planlanıyor.

İKİ SENEDİR FLORYA'DAN TAŞINMADI

Sabah'tabn Seda Tabak'ın haberine göre; Protokol çerçevesinde Emlak Konut'un herhangi bir yer tahsisi vaadinde bulunmadığı, Galatasaray'ın en geç Haziran 2018'de Florya arazisini teslim etmesi gerekiyordu. Ancak yaklaşık iki senedir bu yönde bir adım atılmayınca Emlak Konut spor kulübüyle ilişiğini kesme kararı aldı. Öte yandan Riva arsası üzerine yapılan projede inşaat ve satışlar devam ediyor. Bu arazideki sözleşmenin hem yüklenici firmanın hem de ev alan yatırımcıların mağdur olmaması adına devam edeceği öğrenildi.

CİMBOM'UN ZARARI 1 MİLYAR TL

Emlak Konut GYO ile Galatasaray arasında imzalanan anlaşma çerçevesinde Nisan 2018'de yapılan ihale sonucunda Florya arazisi üzerinde gerçekleştirilecek projenin ihalesini Öz-Er-Ka İnşaat kazanmıştı. 63.230 metrekarelik arazide geliştirilecek proje için toplam hasılatı 2 milyar 250 milyon lira olarak öngören firma, şirket payı olarak ise 832 milyon 500 bin lira taahhüt etmişti. Şirket payı gelirinin yüzde 71.43'ü Emlak Konut'a, 28.57'si ise Galatasaray'a ait olacaktı. Galatasaray, Riva'dan 761.6 milyon, Florya'dan ise 237.8 milyon TL olmak üzere toplam 1 milyar TL gelir sağlayacaktı.

Mustafa Cengiz: Riva ve Florya'da beklentiler umduğumuz gibi olmadı!

Emlak Konut, Galatasaray ile yollarını ayırıyor!

Emlak Konut'tan Galatasaray açıklaması: Protokollerin feshi süreci başladı!


Geri Dön