23 / 04 / 2024

Gümüşsuyu’ndaki bina güçlendirme çalışmaları sarsıntı yaratıyor!

Gümüşsuyu’ndaki bina güçlendirme çalışmaları sarsıntı yaratıyor!

Gümüşsuyu’ndaki bir binanın güçlendirme çalışmaları sırasında etraftaki binalar sarsılıyor. Çevre sakinleri sarsıntıların binalara zarar vermesinden endişe duyuyor...




Beyoğlu Gümüşsuyu’nda şu günlerde bir inşaat krizi var ki sormayın gitsin... Eski bir banka binasının otele dönüştürülmesi sırasında yaşanan gürültü, patırtı ve en önemlisi de sarsıntı, çevre sakinlerini tedirgin ediyor. Dev araçlar, beton kırıcılar deprem etkisi yaratıyor. Üstelik bu sarsıntılar gün boyu ve hatta gece de sürüyor.



‘BİNANIZ ÇÜRÜKTÜR’

Tabii herkes diken üstünde. Gürültü kirliliğini falan geçtik, bölge halkı bu sarsıntıların binalara zarar vermesinden endişe ediyor. Ve tüm bu olup bitenler karşısında yetkililerin duyarsız kalmasına da inanamıyorlar. Bakın bu sarsıntılar yüzünden uykuları kaçan bir vatandaş, Acil Şikayet Hattı aracılığıyla yetkililere nasıl sesleniyor: “Yaklaşık iki hafta önce inşaat başladı.


Koca koca araçlar, beton deliciler geldi. Ve kâbusumuz da böylece başladı, önce deprem oluyor diye korktuk, sokaklara fırladık. Sonra güçlendirme yapıldığını öğrendik. Sarsıntı gece gündüz sürüyor. Ben inşaatın yaklaşık 100 metre uzağındayım ve sarsıntıdan duramıyorum.


Kimbilir yakındaki binalarda neler oluyor? Şikâyetlerimizi ilettiğimiz inşaat yetkilileri ise şu yanıtı veriyor: ‘Güçlendirme yapıyoruz, sizin bina sallanıyorsa çürük bir binadır ondan etkileniyordur.’ Bu sarsıntının binaların statiği için yarattığı zafiyet çok büyük. Bizim bina çökerse sorumlusu kim olacak? Burası ücra bir köşe değil, şehrin göbeği. Bu tehlikeyi kimse görmüyor mu? Beyoğlu Belediyesi’ne yazılı başvurduk, şikâyet mektubumuzu ilettik. Ancak yanıt alamadık henüz, Bu korkunç sarsıntıyı durduracak merci yok mu?”


Habertürk/Esra Boğazlıyan


Geri Dön