26 / 04 / 2024

Bursa Erkek Lisesi ana binası güçlendirme çalışmaları başlayacak!

Bursa Erkek Lisesi ana binası güçlendirme çalışmaları başlayacak!

II. Abdülhamid Han döneminin önemli eserlerinden olan ve halen eğitimine devam eden Bursa Erkek Lisesi'nin ana binasını güçlendirme çalışmalarına başlanacak. Çevre düzenlemesi, peyzaj ve diğer derslikler ve cephe giydirmeleri yapılacak...



II. Abdülhamid Han döneminin önemli eserlerinden olan ve halen eğitimine devam eden Bursa Erkek Lisesi'nin ana binasını güçlendirme çalışmalarına başlanacak. Bursa Erkek Lisesi Mezunları Derneği yöneticileri ve tarihi lisenin eski mezunları çalışmalara başladı. Kahvaltılı toplantıda bir araya gelen mezunlar, çalışmalarla ilgili bilgi verdi.

18 derslikli yeni binanın tamamlandığını belirten Dernek Başkanı Cevdet Ulu, "Yaptığımız ek binayı tamamlayarak İl Milli Eğitim Müdürlüğüne devrettik. 


Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından ön bahçenin sağ tarafında bulunan depreme dayanaksız lojman ve spor salonu yıktırıldı. Yeni spor salonu işi ihale edilerek inşaatın kabası bitirildi. Aynı zamanda derneğimizin hazırlattığı restorasyon tadilat projesi Bursa Kültür Varlıklından onaylandı. İnşaat ve restorasyon işi bittikten sonra çevre düzenlemesi, peyzaj ve diğer derslikler ve cephe giydirmeleri yapılacak" dedi. 


MEZUNLAR DERNEĞİ 


Bursa Erkek Lisesi'nin eski mezunlarından eski Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, "Tarihi Erkek Lisesi bulunduğu mekana sığmıyor. Bu binanın korunması ve gelecek kuşaklara bırakılması gerekiyor. 


Bu konuda belediyeye önemli işler düşüyor. Önemli olan Erkek Lisesi'nin devamını sağlamak ve Üniversitesini kurmaktır. 'Erkek Lisesi Üniversitesi' kurulması için Mezunlar Derneği üzerine düşeni en iyi şekilde yapacaktır. Bütün Türkiye'ye hitap eden bu kurumu korumak zorundayız" şeklinde konuştu. 


Bursa Haber 


Geri Dön