19 / 04 / 2024

Gülermak Varşova metrosunun 2014'te tamamlanacağını bildirdi!

Gülermak Varşova metrosunun 2014'te tamamlanacağını bildirdi!

Projeyi yürüten üçlü konsorsiyumdaki Türk inşaat firması Gülermak'ın Bölge Müdürü ve Proje Direktörü Mustafa Tuncer, ihale bedeli 1 milyar Euro'nun üzerinde olan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını belirtti...



Varşova metrosunun ikinci hattı gelecek yıl devreye giriyor. Projeyi yürüten üçlü konsorsiyumdaki Türk inşaat firması Gülermak'ın Bölge Müdürü ve Proje Direktörü Mustafa Tuncer, ihale bedeli 1 milyar Euro'nun üzerinde olan projenin 2014 yılı sonunda tamamlanacağını bildirdi.
Tuncer, 2009 yılında İtalyan ve Polonyalı ortakları ile beraber Varşova Metro İkinci Hattı Tasarım doğu-batı yönünde 7 kilometre uzunluğunda Vistula nehri altından geçen iki paralel tünelden ve 7 istasyondan oluştuğunu kaydeden Tuncer, "İhale bedeli 1 milyar Euro'nun üzerinde ve 2014 sonunda metronun işlemesi planlanıyor. Ray döşeme işlemine başladık. İki istasyonumuz hariç tüm istasyonlarımızı tamamladık" dedi.

1 milyar Euro'luk proje 2014 yılı sonunda tamamlanacak.
Tuncer proje  kadrosunda çoğu mühendis ve teknisyen olmak üzere yaklaşık  50 Türk'ün çalıştığını belirterek, taşeronlarla birlikte binin üzerinde iş gücü kullanıldığını dile getirdi. Varşova'da şu anda bir metro hattı olduğunu belirten Tuncer, "Biz ona dik olarak ikinci hattı yapıyoruz. Toplam 10 kilometre tünelimiz var. Proje kapsamında Varşova şehir merkezinin tüm altyapısı yenilendi ve betonarme tünel segmentleri imalatı yapılacak bir de fabrika kuruldu" diye  konuştu.

Geri Dön