24 / 04 / 2024

Gülnara Kerimova'nın mal varlığına el konuldu!

Gülnara Kerimova'nın mal varlığına el konuldu!

Özbekistan Adalet Bakanlığı, merhum Cumhurbaşkanı İslam Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın yurt dışındaki mal varlığının iadesiyle ilgili açıklama yaptı. Kerimova'nın mal varlığına el konulduğu açıklandı.



Özbekistan Adalet Bakanlığı,"Gülnara Kerimova'nın mal varlıklarına yabancı ülke makamların tarafından el konulduğu için malların iadesi Kerimova'nın veya aile üyelerinin kontrolünde değildir" açıklaması yaptı. 

Özbekistan Adalet Bakanlığı, merhum Cumhurbaşkanı İslam  Kerimov'un kızı Gülnara Kerimova'nın yurt dışında bulunan mal varlığının iadesiyle ilgili çalışmaların devam ettiğini açıkladı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre;  Adalet Bakanlığı, cezaevindeki Kerimova'nın sağlık durumu ve yurt  dışındaki mal varlığının ülkeye iadesine ilişkin yazılı açıklamada bulundu. Kerimova'nın mal varlığının ülkeye iadesiyle ilgili müzakere ve  çalışmaların ulusal ve uluslararası hukuk normlarına uygun olarak hükümet  düzeyinde devam ettiği açıklamada, "Bu mal varlıklarına yabancı ülke  makamlarınca el konulduğu için malların iadesi Kerimova'nın veya aile üyelerinin  kontrolünde değildir." ifadeleri yer aldı.

Açıklamada ayrıca, cezaevinde bulunan Kerimova'nın herhangi bir sağlık  sorunu bulunmadığı açıklandı. Taşkent yakınlarında bulunan bir cezaevinde tutulan Gülnara Kerimova, geçen  hafta kızı İman Kerimova'nın sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  1,2 milyar dolar değerinde bulunan yatırımlarının devletin kontrolüne geçtiğini, 131  milyon dolar değerindeki paranın geri getirilmesi için çalışmaların devam ettiği,  555 milyon dolarlık para için de girişimlerinin başladığını ifade etti.

Özbek mahkemesi tarafından Aralık 2017 yılında yolsuzluk, rüşvet,  dolandırıcılık, ticaret ve gümrük kurallarını ihlal etmek suçlamalarından 10 yıl  hapse mahkum edilen Gülnara Kerimova'nın ceza süresi, haksız elde ettiği  gelirleri ve devlete verdiği zararı geri ödemeyi kabul etmesiyle Temmuz 2018 yılında 5  yıla indirilmiş ve cezası ev hapsine çevrilmişti. Kerimova, martta ev hapsi şartlarını ihlal ettiği gerekçesiyle tekrar  cezaevine gönderilmişti.
 


Geri Dön