24 / 04 / 2024

Gümüş fiyatları 14 TL'ye merdiven dayadı! Elinde gümüşü olanlar yaşadı! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları 14 TL'ye merdiven dayadı! Elinde gümüşü olanlar yaşadı! Son dakika gümüş fiyatları

Gümüş fiyatları, bugün altın fiyatları ile birlikte bugün yükselişe geçti. 14 TL'ye merdiven dayayan gümüş bugün yüzde 0,91 yükseliş kaydetti. Elinde gümüşü olanlar yaşadı. İşte son dakika gümüş fiyatları...



JEROME POWELL RÜZGARI GÜMÜŞ FİYATLARINI YÜKSELTTİ

ABD Merkez Başkanı Jerome Powell'ın konuşmaları dün akşam heyecanla takip edildi. Jerome Powell'ın önümüzdeki günlerde açıklayacağı faiz kararına yönelik güvercin tonda açıklamalar yapması doların değer kaybetmesine neden oldu. Doların değer kaybetmesi ise altın ve gümüş fiyatlarına yaradı.

Jerome Powell, "Yine de fiyat istikrarını tekrar sağlamak için uzun bir yolumuz var. Sıkı para politikası ve daha yavaş büyümeye rağmen, enflasyonun yavaşladığına dair somut bir ilerleme görmedik."ifadesini kullandı.

Öte yandan Fed Başkanı Jerome Powell Fed'in Aralık ayında faizleri düşüreceğine yönelik sinyalleri verdi.  ABD'de iş gücü ve enflasyon temalı bir toplantıda konuşan Powell para politikasında aşırı sıkılaştırma yapmamaları gerektiğini belirterek ekonomiye yönelik bazı verilerin enflasyonun gelecek yıl yavaşlayacağına işaret etti. Fed Başkanı Powell'ın konuşmaları sonrası dolar endeksi gerilerken,  altın ve gümüş fiyatları yükseldi. 

 


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön