29 / 03 / 2024

  kartal bina çökmesi 2019

  kartal bina çökmesi 2019

İstanbul Kartal'da 6 Şubat'ta Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından Çevre ve Şehircilik Bakanlığının "ALO 181" çağrı merkezine gerçekleştirilen riskli yapı müracaatı ciddi oranda arttı. 

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi kuruldu!

Armoni Bina Tesis Yönetim Limited Şirketi bugün KArtal'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Duygu Önalan tarafından kuruldu.

Kartal'da çöken bina için bilirkişi raporu alınacak! 

Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği 14 kişinin de yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesine ilişkin yürütülen davada bilirkişi raporu alınmasına karar verildi. 

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...

Kartal'daki 2 riskli bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, 6306 sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun uyarınca riskli yapı raporu alınan binaları yıkıyor.

Kartal metruk bina yıkımında rekor kırdı!

Kentsel dönüşüm, riskli yapı raporu veya ilgisizlik nedeniyle metruk durumda olan yapıların yıkım çalışmalarına hızla devam ediliyor. Kartal Belediyesi ise çalışmalarıyla örnek belediye oldu.

Metruk bina yıkımında rekoru Kartal’ın!

Kartal'da hem vatandaşlar hem de çevre için tehlike meydana getiren metruk yapılar ile ilgili sürekli bir çalışma modeli geliştiren Kartal Belediyesi 1 sene içerisinde hatırı sayılır sayıda metruk binanın yıkımını yaptı.

Kartal'da madde bağımlılarına mesken olan metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi; ilçe genelinde vatandaşlar ve çevre için tehlikeli olan metruk binaların yıkım çalışmalarını sürdürüyor. Bu çalışmalar kapsamında Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü, örnek bir çaba göstererek Yukarı Mahalle Ekim Sokak’ta yer alan metruk bir binayı yıktı. 

Kartal'da 2 katlı metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi ekipleri Yunus Mahallesi'nde daha önce yangında hasar gören 2 katlı metruk binanın yıkımı gerçekleştirdi...

İki Aslan Bina Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi açıldı!

İki Aslan Bina Yönetimi İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Kartal Şubesi 80 milyon TL sermaye bedeli ile Ayşegül Tiftak tarafından kutuldu.

Kartal Hürriyet Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi Hürriyet Mahallesi'nde yer alan metruk binayı yıktı.

Kartal'daki 101 riskli metruk bina yıkıldı!

Kartal Belediyesi, vatandaşlara ve çevreye risk oluşturan metruk binalar ile 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Hakkında Kanun kapsamında riskli yapı raporu alınan binaların yıkımını gerçekleştirdi. Bölgede bulunan 101 riskli metruk bina yıkıldı.

Kartal'daki 2 bina boşaltıldı!

Kartal Uğur Mumcu Mahallesi, Düzey Sokak'ta yer alan Irmak Apartmanı’nın otoparkına ait istinat duvarının çökmesinden sonra bölgede yer alan 2 bina boşaltıldı.

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina yıkıldı!

Kartal Yalı Mahallesi'ndeki metruk bina, Kartal Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri tarafından yıkıldı

  kartal bina çökmesi 2019 Haberi

  kartal bina çökmesi 2019

İstanbul Kartal'da 21 kişinin hayatını kaybettiği, 14 kişinin yaralandığı Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından, "Çevre ve Şehircilik Bakanlığı-Tapu Kadastro Çağrı Merkezi ALO 181" hattının görevlileri, riskli binalarla ilgili 2 bin 87 çağrı aldılar. 

Bakanlıktan alınan bilgiye göre, Çevre ve Şehircilik Bakanlığının, vatandaş ile Bakanlık arasında köprü vazifesi görmesi ve vakit kaybının önüne geçilmesi amacıyla hizmete aldığı "ALO 181 Çağrı Merkezi", vatandaşın talep, beklenti ve şikayetlerinin çözümüne katkı sağlıyor.

Bu kapsamda, 6 Şubat'ta İstanbul'un Kartal ilçesinde yaşanan olayın ardından vatandaşlar riskli binalarla alakalı müracaatlarını ALO 181'e ilettiler. Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre Yeşilyurt Apartmanı'nın çökmesinin ardından çağrı merkezine gelen "riskli yapı, riskli alan" içerikli müracatlarda ciddi oranda artış kaydedildi. 

Olay günü ile 1 hafta öncesi çağrı merkezini Türkiye genelinden 93, İstanbul'dan...