29 / 03 / 2024

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Kartal Belediyesi'nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor...



Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Kartal Belediyesi, kadınlara ve çocuklara yönelik öncü çalışmalarıyla, şeffaf, katılımcı, denetlenebilir bir yönetim anlayışıyla güzel bir şehirde yaşaması için başladığı hizmet yolculuğumuzda birlik ve beraberlikten güç alarak yol kat ediyor. İlçedeki akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor.

Kartal Belediyesi'nin konuyla ilgili açıklaması şu şekilde:
Temiz ve sürdürülebilir enerji çalışmaları kapsamında; gelişmiş teknolojiler kullanarak hayat verdiğimiz ödüllü projelerimizle hem çevreye hem de ülke ekonomisine katkı sağlıyoruz.

Bu çalışmalarımız ile belediyemizin tüm hizmet binalarının mekanik, elektrik, zayıf akım ve otomasyon sistemlerinin bakım ve onarımlarını kendi bünyemizdeki uzman personel tarafından sağlayarak 2 yılda önemli ölçüde tasarruf elde ettik.

Kartal Belediyesi nin akıllı bina çalışmaları ülke ekonomisine katkı sağlıyor!

Belediye hizmet binalarımızın tüm elektrik tüketimlerini enerji izleme sistemi ile kontrol ederek, gereksiz enerji tüketimini önledik, sistemlerin efektif çalışmasını sağlayarak yıllık ortalama % 8 daha ez enerji harcayarak tasarruf sağladık.

Belediye hizmet binalarımızda kullanılmakta olan tasarruflu sistem ve ekipmanlar ile düzenli fatura takibi yaparak, aynı zamanda ekiplerimiz tarafından yapılan su kaçak taraması ile kayıp ve kaçaklarının önlenmesini sağladık, su tüketiminde yıllık % 25 oranında tasarruf elde ettik.

Belediyemiz tarafından yapılan yeni hizmet binaların zayıf akım sistemleri ( kamera, yangın alarm, otomasyon vb.) imalatını belediyemizin öz kaynaklarını kullanarak yaptık ve bu sayede birçok alanda tasarruf sağlamış olduk.

Öte yandan geçtiğimiz yıl Nisan ayında devreye soktuğumuz Asansör Hareketinden Elektrik Enerjisi Üretilmesi’ projesi kapsamında belediye hizmet binasındaki asansörlerden elektrik üreterek, enerji tasarrufunu büyük oranda yükselttik ve bu çalışmayla Türkiye’de ilk kez asansörden elektrik üreten kamu kurumu olduk. Projemiz, asansörün harcadığı enerji miktarını %.25 düşürerek önemli ölçüde tasarruf sağlamıştır.
 

Kartal'da bisiklet yolu projesi hayata geçiyor!


Geri Dön