23 / 04 / 2024

İBB'nin Akıllı Şehir projeleri Teknofest 2019'da!

İBB'nin Akıllı Şehir projeleri Teknofest 2019'da!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin “Akıllı Şehir İstanbul” vizyonu çerçevesinde hayata geçirdiği teknolojik uygulamalar, TEKNOFEST- İstanbul Havacılık Uzay ve Teknoloji Fuarı’nda tanıtıldı.



İstanbul Büyükşehir Belediyesi, geliştirdiği birçok “Akıllı Şehir” teknolojisini İstanbul’da 2. defa kapılarını açan TEKNOFEST 2019’da sergiliyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan habere göre, İBB’nin Teknofest'te sergilediği projeleri arasında Akıllı Geri Dönüşüm Konteyneri, Mobil EDS Sistemleri, Akıllı Şehir Yönetim Yazılımı, Zemin İstanbul Projesini Animasyon Stüdyosu ve Robotik Kodlama Eğitim Alanı, Enerji Üreten Zemin “STEP-ON”, Muhasebe alanında çığır açan “KOBAKÜS”, İETT’nin Elektrikli Otobüsü ve Şarj Eden Bisikleti, İBB Mobil Uygulamaları, Trafik Yoğunluk Haritası, EngelsizPark & ParkRez ve Görme Engelliler İnteraktif  Trafik Eğitim Kitabı dikkat çekiyor.İSMEK öğrencilerinin aldıkları “Robotik Programlama” eğitimleri sonucunda geliştirmiş olduğu “Air Hockey Robot Oyunu”, “Lazer Kesim ve Çizim Robotu”, “Üç Boyutlu Yazıcı ve Çizim Robotu”, GPS ve Uzaktan “Kontollü DRONE ve Güvenlik Robotu” projeleri de çağı yakalayan bir eğitimin sonucu olarak görülmeye değer.

 

Şehir ile İlgili Her şey Ekranda

Akıllı Şehir Yönetim Yazılımı, kentle ilgili her türlü bilgiyi ekrana taşıyor. Trafik Yoğunluk Haritası, Trafik Kamera Görüntüleri, Otopark Durumu, Elektrik Kesintileri, Hava Durumu gibi birçok şehir hayatını ilgilendiren bilgiler, bu proje sayesinde mümkün oluyor.


Geri Dön