27 / 04 / 2024

  Kocaeli hasarlı binalar

  Kocaeli hasarlı binalar

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Kocaeli depreminden kalma hasarlı evler yıkılıyor!

Kocaeli'de, 17 Ağustos 1999 yılında meydana gelen depremin ardından büyük ve az hasarlı evler için yıkım çalışmaları başlatıldı. İnşaat Mühendisleri Odası Kocaeli Şubesi Başkanı Kahraman Bulut yapılan çalışmalar hakkında bilgi vedi.

Kocaeli'de hasarlı binalar yıkılıyor!

1999 Marmara Depreminde orta hasarlı olarak tespit edilen binalar ile metruk durumda olup tehlike yaratan binaların yıkımları devam ediyor. Çalışmalar esnasında Kartepe'de 21 binanın yıkımı gerçekleşti.

Kocaeli'de 25 bin bina hasarlı!

İzmit'te 17 Ağustos 1999 depreminde hasar gören riskli binaların yıkımı devam ediyor. Kocaeli İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı Kahraman Bulut bölgede yıkılması gereken çok sayıda bina olduğunu dile getirdi.

Kocaeli'de ağır hasarlı bina kalmayacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Karamürsel'de hasarlı binaların yıkımını inceledi.

Kocaeli ağır hasarlı bina yükünden kurtuluyor!

17 Ağustos 1999 Marmara Depremi'nden en fazla etkilenen il olan Kocaeli'de, ağır hasar gören binaların yıkılması amacıyla başlatılan çalışmalar devam ediyor. Depremde ağır hasar gören 28 binanın yıkım çalışmalarının, yıl sonuna kadar tamamlanması hedefleniyor.

Gökmen Mengüç'ten Kocaeli'deki ağır hasarlı binaların yıkımına ilişkin açıklama!

17 bin kişinin yaşamını yitirdiği Marmara depreminde Kocaeli yerle bir oldu. Hasarlı binalarda 8 bin kişi yaşıyor. Belediye yıkımlara bu yıl başladı.

Kocaeli Valiliği'nden ağır hasarlı 26 bina için yıkım talimatı!

Kocaeli Valiliği, şehirdeki toplam 26 ağır hasarlı binanın yıkımı için 4 belediyeye talimat yazısı gönderdi.

Gölcük'teki hasarlı binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, Gölcük'te metruk durumdaki orta ve ağır hasarlı yapıların yıkımına başladı. 

Kocaeli'de tespit edilen hasarlı binalar için yürütülen çalışmalar TBMM'de!

17 Ağustos 1999 Marmara depreminden sonra Kocaeli ilinde tespit edilen hasarlı binalara yönelik yürütülen işlemler meclis gündemine taşındı. İYİ Parti'li Türkkan, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Kocaeli’de 1.502 binada hasar tespit edildi!

17 Ağustos 1999 depremi sonrasında Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu tespit edildi. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalar için çalışmalara başladı.

Kocaeli'de 17 Ağustos Depremi'nde hasar gören binalar yıkılıyor!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı metruk halde olan 193 binanın yıkım çalışmalarına başladı. 

İzmir'de hasarlı evlere girmeyin uyarısı! Ana artçı henüz olmadı!

Kocaeli Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Serkan Irmak, İzmir'deki 6.6 büyüklüğündeki depremden bir birim küçük olan ana artçının henüz olmadığını vurgulayarak, vatandaşları hasarlı binalara girmemeleri için uyarı yaptı. 

Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar ne zaman yıkılacak?

1999 Marmara Depremi’nden sonra Kocaeli’deki binalara hasar tespit çalışmaları yapıldı. İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan,TBMM’de Kocaeli’deki ağır hasarlı binalar hakkında sorular yöneltti. Milletvekili Türkkan;"500 bina neden hala yıkılmadı?" sorusunu sordu.

  Kocaeli hasarlı binalar Haberi

  Kocaeli hasarlı binalar

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen Marmara Depreminden sonra Kocaeli’de 1.502 adet hasarlı binanın olduğu belirlendi Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nde yer alan habere göre; AFAD tarafından yayınlanan liste üzerinde çalışma yapan Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, hasarlı binalardan 193 adetinin metruk olduğunu ve yıkılabilir durumda olduğunu tespit etti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tespitlerin ardından binaların yıkımına Darıca ilçesinden başladı. Darıca Belediye Başkanı Muzaffer Bıyık’ın da bulunduğu yıkımda ilk kepçeyi vuran Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Tahir Büyükakın, Kocaeli’nin depreme en hazırlık il olması için var güçleri ile çalışacaklarını dile getirdi. 

“KENT GENELİNDE 1.502 ADET YIKILMASI GEREKEN BİNA VAR” 

Darıca ilçesi Yalı Mahallesi İstasyon Caddesi üzerinde bulunan iki katlı metruk bina hasarlı olması nedeni ile yıkımı gerçekleşti. Darıca ilçesinde başlayan ilk yıkımda iş makinesini kullanarak...