26 / 04 / 2024

10 yıllık konut satışı

10 yıllık konut satışı

Konut kredisi faiz oranlarının son dönemde 1,59'a kadar yükseldiği görülüyor. Bugün 100 bin TL konut kredisi çeken bir vatandaş 10 ay öncesine göre faize 60 bin TL daha fazla para ödemek zorunda kalıyor. Bankalardan dertli olan konut sektörü temsilcileri ise 10 yıllık konut satışlarının bitebileceği

Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli! Suudi Arabistan ve yeni pazarlar radarda!

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Suudi Arabistan'ın Türk müteahhitler için yıllık 10 milyar dolarlık iş potansiyeli taşıdığının altını çizdi ve yeni pazarların da radarlarında olduğunu belirtti. İşte Erdal Eren'in o açıklaması...

İstanbul'da gelecek 10 yılda 1,23 milyon konut ihtiyacı olacak!

İstanbul'da gelecek 10 yıllık dönemde farklı nedenlere bağlı olarak 1,23 milyon adetlik konuta ihtiyaç duyulması öngörülüyor. İşte gayrimenkul sektörünü ilgilendiren o son dakika konut ihtiyacı rakamları...

KONUTDER: İstanbul’un yıllık 123 bin yeni konuta ihtiyacı var!

KONUTDER, İstanbul için 10 yıllık konut ihtiyacını ortaya koyan ayrıntılı bir “İstanbul Konut Stratejisi Raporu” hazırladı. Rapora göre İstanbul’un yıllık 123 bin adet yeni konuta ihtiyacı olduğu ortaya çıktı.

İstanbul'un yıllık konut ihtiyacı 123 bin!

İstanbul'un 2023 yılında 16 milyon olan nüfusunun 2032 itibarıyla yüzde 5 artışla 16,7 milyona ulaşacağı ve artan nüfusun konut ihtiyacı doğuracağı kaydediliyor. Ayrıca İstanbul'un yıllık ortalama 123 bin; 10 yıllık dönemde de 1,23 milyon yeni konuta ihtiyacı var.

73 yıllık dev inşaat şirketi iflas etti! Esenyurt Koza Park Sitesi de dahil 1415 konut satılıyor...

Ekonomik sıkıntılar inşaat firmalarını da vurdu. 73 yıllık dev inşaat şirketi Garanti Koza A.Ş iflas etti ve  1415 konut satışa çıktı.

Eskişehir Büyükşehir'den 10 yıllığına kiralık otel!

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanlığı, Eskişehir Odunpazarı'nda yer alan oteli 10 yıllığına kiraya verecek. Söz konusu kiralama ihalesi 20 Aralık 2023 tarihinde yapılacak.

2024 pasaport ücretleri belli oldu! 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu?

2024 yılı pasport ücretleri belli oldu. Peki 1,2,3 ve 10 yıllık pasaport ücretleri ne kadar oldu? İşte güncel pasaport ücretleri...

Konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 oldu! Ortalama bir konut fiyatı 3 milyon TL’yi solladı!

Konut satış rakamları düşerken, fiyatlar hızını keserek yükselmeyi sürdürüyor. Gayrimenkul değerleme platformu Endeksa’nın araştırmasına göre, konut fiyatlarındaki yıllık artış yüzde 103 olarak kaydedildi.

Birleşik Krallık'ta konut kiralarında yıllık bazda en büyük artış!

İngiliz Ulusal İstatistik Ofisi tarafından açıklanan rakamlara göre, Birleşik Krallık'ta konut kirasında Eylül ayında yüzde 5,7 ile yıllık bazda en büyük artış görüldü.

Kızılcahamam Belediyesi'nden 10 yıllığına kiralık gayrimenkuller!

Ankara İli Kızılcahamam Belediye Başkanlığı, İsmetpaşa Mahallesindeki gayrimenkulleri 10 yıllığına kiraya verecek.

Pasaport ücretleri tek tek açıklandı: 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

Pasaport ücretleri için 50 oranında zam yapıldı. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, pasaport ücretleri tek tek açıklandı. Peki 1 yıllık, 2 yıllık ve 4-10 yıllık pasaport ücretleri kaç TL? 

İngiltere’de 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 6’yı geçti!

İngiltere’de ortalama 5 yıllık sabit konut kredisi faizi yüzde 5,97’den yüzde 6,1’e artarak 2022 yılının kasım ayından bu yana en yüksek seviyeyi gördü.

Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 40,10 arttı!

Açıklanan resmi rakamlara göre, Yurt Dışı Üretici Fiyat Endeksi (YD-ÜFE), Nisan ayında aylık bazda yüzde 2,43, yıllık yüzde 40,10 artış gösterdi.

10 yıllık konut satışı Haberi

10 yıllık konut satışı


Yeni Şafak gazetesinde yer alan habere göre, yüksek kredi faiz oranları konut satışlarını düşürmeye devam ederken, vatandaşın da cebini yakıyor. Yüzde 0,92'ye kadar gerileyen konut kredi faizlerinin son dönemde 1,59'a kadar yükseldiği görülüyor. Bugün 100 bin TL konut kredisi çeken vatandaş 10 ay öncesine göre faize 60 bin TL daha fazla para ödüyor. Bankalardan dertli olan konut sektörü temsilcileri ise 10 yıllık konut satışlarının bitebileceği tehlikesine dikkat çekiyor.

Geçtiğimiz hafta faizler konusunda Beştepe’de önemli bir toplantı gerçekleştiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bankalara tepki göstererek çağrı yaptı. Bir bankanın bilançosunu açıkladığını ve faiz karının 6 milyar TL olduğuna işaret eden Erdoğan “Birileri hala görmezlikten geliyor. Geçenlerde bir banka karını açıklıyor, 6 küsur milyar TL. Biz bu faiz lobisine mi çalışacağız?...